MENU

Чому вони з такою легкістю називають нас фашистами?

5684 5

Чому вони з такою легкістю називають нас фашистами? Чому вони з такою легкістю називали фашистами балтів у 1989-1990-му, молдаван у 1991-92-му, грузинів у 2003-2008-му?

Я знайшов відповідь у Владіміра Буковського, в "И возвращается ветер". Один із найкращих текстів про механіку життя у радянських таборах, спосіб мислення гебешників, причини і механізми жорстокості радянського режиму і т.д.

Там є один епізод. Серед ув'язнених були і політв'язні, і звичайні кримінальні зеки. У певні моменти їм вдавалося боротися одним фронтом. Але перше ставлення до політв'язнів / дисидентів з боку злодіїв та вбивць було дуже ворожим. Чому? бо зеки, каже Буковський, називали дисидентів... фашистами.

Але як грубі, агресивні, жорстокі зеки могли називати тендітних інтелігентів дисидентів фашистами? Як це можливо?

Відповідь проста, як на мене. Для них "фашизмом" є ВСЕ, ЩО ЙДЕ З ЗАХОДУ. Абсолютно все. Вони звикли дізнаватися про західний світ тільки через історії про другу світову війну. Найліберальніший європеєць, який проповідує толерантність та запрошує пообідати в ресторані - фашист. Бо "звідти".

Я колись пропонував створити словник путінізму. Бо путінізм ніколи не вживає слова в їхньому первинному значенні. "Федералізація" для нього - це анексія.

"Право народу на самовизначення" - це агресія імперії. і т.д.

Так ось, фашизм для нього - це лібералізм.

Volodymyr Yermolenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини