MENU

Даля Грібаускайте заговорила українською. Краще, ніж екс-прем'єр-міністр

4021 0

Урочиста церемонія вручення премії "Людина року-2014" цього разу відбувалася без традіційного проходу по зірковій доріжці, а місця у першому ряду було віддано тим, хто їх заслуговує і у звичайній ситуації навряд чи взагалі потрапив би до зали - українським захисникам, простим воякам.

Майже всі переможці номінацій та учасники урочистостей у своїх промовах дякували нашим героям - воїнам, учасникам АТО. Поява після антракту президента Литви пані Далі Грібаускайте та двох президентів України - Леоніда Макаровича Кравчука та Віктора Андрійовича Ющенка викликало неабияке пожвавлення у залі. Пані Грібаускайте під час нагородження зупинила Наталію Мосейчук, яка почала свою промову на англійській мові і дозволила перейти на українську (президент Литви розуміє нашу мову), чим викликала шквал аплодисментів. Тричі зала вставала в знак підтримки пані президента. До речі, "наша Даля" висловила слова подяки українцям також на українській мові. І не зважаючи навіть на те, що читала вона їх з аркуша паперу, вийшло це в неї аж ніяк не гірше, ніж колись у діючого прем'єр-міністра України, що помітив ведучий Юрій Горбунов))

Поява на сцені народного артиста Грузії, Вахтанга Кікабідзе стало ще однією яскравою подією вечора. Великий друг України отримав Міжнародну премію ім. Михайла Вороніна "За високий стиль життя". Маестро був не багатослівним і мої сподівання почути його хриплувате "Мои года.." не справдилися. Здалося, що Вахтанг Костянтинович був трохи втомлений...

Дуже сподобався зворушливий виступ Могілевської з дітьми. Зважаючи на наряд співачки, мені знову здалося, що вона при надії (але то таке, особисте, якщо мені здалося, а якщо ні - нехай ця надія справдиться і в Україні на одну щасливу жінку стане більше).

Взагалі церемонія була цікавою, але надто довгою, як декому здалося (жування, шаркання по залу і телефонні розмови трохи заважали).

І ще хочеться повідомити тим, хто зірвався зі своїх місць до гардеробу під час фінального музичного номера у виконанні Каті Бужинської: всім, хто дочекався закінчення, також віддали одяг)))

Отже, в нашій країні є люди, якими варто пишатися, яких варто вітати. І дуже хочеться, щоб вже наступна церемонія вітала досягнення лише у мирному житті. Слава Україні!

Ірина МІЛЛЕР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини