MENU

І таке буває: в ДАІ вибачилися за хамство до пішохода

12066 1

Гуляв з дитиною. Дитя в візку, я кермую - словом, стандарт. На тротуарі синє чудо - авто ДАІ. Бачу, що не проїду ніяк. На прохання перепаркуватися, щоб міг проїхати з візком, почув звинувачення, що я "неправильно вихований". Очевидно, "правильно вихований" громадянин мусить засунути язик в дупу і чекати поки працівник ДАІ не завершить свої справи, хоча за 10 метрів було купа місця для стоянки. В правилах ПДР чітко зазначено, що паркуючись на тротуарі треба лишати не менше 2 метрів для пішоходів. Мої апелювання цією нормою до працівника ДАІ були марними.

Я проти того, щоби працівника ДАІ карали. Я за те, щоби він зрозумів, що в таких ситуаціях у відповідь на ввічливе прохання можна просто вибачитися і перепаркуватися, а не намагатися образити людину - і жодних фоток в ФБ тоді не було би. Якщо це дійде до Департаменту ДАІ і якщо вони врахують помилку, світ стане кращим.

Дата і час - 26 березня 2015 року, о 16.30. Місце - Київ, вул. Отто Шмідта, 26.

РЕАКЦІЯ ДАІ на цю ситуацію. Зв'язалася Інна Котула:

Олександре, доброго дня! За випадком, що Ви оприлюднили, за дорученням начальника Департаменту Державтоінспекції, проведена службова перевірка. З працівником ДАІ проведена відповідна бесіда та вказано на неналежну поведінку. 

У той же час, прошу звернути Вашу увагу, що під час інциденту працівник ДАІ оформляв матеріали дорожньо-транспортної пригоди. У цьому випадку, згідно з п. 3.1 ПДР, водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. 

Однак, це як Ви правильно зазначили, не дає йому право неввічливо спілкуватися з іншими учасниками дорожнього руху. 

Тому, від імені Державтоінспекції приношу Вам вибачення, та сподіваюся, що у майбутньому зустрічі з працівниками ДАІ будуть залишати у Вас тільки добрі спогади. Завчасно дякую за розуміння. На все добре.

Гарячим головам, які вимагають крові співробітника ДАІ, не варто бути такими кровожерливими) Вірю, що після бесіди з працівником він буде ввічливіший - погодьтеся, це набагато ліпше, аніж звільняти людину налаштовуючи його проти всього світу.

Олександр ПІДДУБНИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини