MENU

СБУ розібралося із «Народною Радою Бессарабії»

5328 1

Мальовниче село Фурмушика-Нова у Тарутинському районі на Одещині – найкраще пристановище для любителів етнографічного і зеленого туризму. На гостей тут чекають молдавські, українські, російські, болгарські, німецькі, гагаузькі, єврейські постоялі двори. Прибульці мають змогу порибалити у ставку, помилуватися фермою фазанів та побачити рідкісний для нашого часу парк радянського періоду, де бовваніють компартійні ідоли. У корчмі та винних погребах можна насолодитися не лише дарами виноградників, а й медом прямо з пасіки чи свіжою бринзою з найбільшої у Європі вівцеферми.

Завжди привітні й гостинні жителі села цими днями з неприхованою неприязню зустріли тут появу молодиків у напіввійськовій формі з георгіївськими стрічками і балаклавами на головах. Хоч вони обіцяли людям добрі заробітки, коли тут 2 квітня зберуться близько ста чоловік на свою кількаденну конференцію для створення «Народної ради Бессарабії». Від імені національних общин південно-західних районів області вони нібито хочуть сформувати громадський рух, що має відстоювати інтереси місцевих жителів в етнічній, економічній, соціальній і духовній сферах. Жителі навколишніх сіл одразу розкусили цих сепаратистів, які агітували і їх взяти участь у конференції. Селяни попередили про намір зібрати це збіговисько правоохоронців та керівництво туристичного центру в селі Фурмушика-Нова.

Співробітники регіонального управління СБУ спрацювали на випередження, і в ніч на 2 квітня затримали в Одесі вісьмох агітаторів, які розклеювали на вулицях міста сепаратистські листівки із закликами до одеситів узяти участь у створенні так званої  «Народної ради Бессарабії». Такі дії затриманих кваліфікуються за статтею 110 «Замах на територіальну цілісність і недоторканість України» КК України.

Тож сепаратистська конференція в Бессарабії не відбулася: делегата десь щезли безвісти. Після цього голова Одеської облради Михайло Шмушкович висловив подяку співробітникам СБУ і запевнив, що робота з викриття і нейтралізації сепаратистських організацій і їхніх представників, які планували дестабілізувати ситуацію у «Бессарабії», буде продовжена, а винних притягнуть до відповідальності.

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини