MENU

Міністерство освіти працює над концепцією патріотичного виховання

4067 2

За дорученням уряду міністерство розробило Концепцію національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Саме цей документ тривалий час знаходився на громадському обговоренні на офіційному веб-сайті міністерства.

Концепція включає в себе як ідеї української спадщини, так і перспективи розвитку гармонійного громадянського суспільства. Мова йде про виховання громадян України, до якої б національності, етнічної групи, народності вони не належали, адже у них спільне майбутнє - в Україні.

Пропозиції та зауваження, що надійшли в МОН за час обговорення, не містять концептуальних заперечень розробленого документу, але в концепції необхідно правильно розставити наголоси. Не повинно бути протиріч між громадянським та українським суспільством.

Стосовно пропозиції про залучення до виховання молоді учасників Революції гідності й АТО, які не мають педагогічної освіти.  Міністерство разом з волонтерськими організаціями вже впроваджує ініціативу, відповідно до якої такі люди можуть отримати освіту за такими напрямами підготовки як право, ІТ-технології, а також педагогіки.

Національне-патріотичне виховання – це справа не окремих предметів чи окремих вчителів, а всього навчального закладу, всього суспільства. Тому всі слушні пропозиції  будуть враховані, і на основі концепції Національна академія педагогічних наук України розробить план заходів з її виконання та методичні рекомендації.

Сергій КВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини