MENU

Конкурс потрібно продовжити – член комісії Антикорупційного бюро

3362 3

Йосиф Зісельс, який входить до комісії з обрання кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро, наголосив на недоліках її роботи

Підходить до заключного етапу процедура обрання директора Національного антикорупційного бюро. У вівторок наша комісія спробує визначитися з тими кандидатами, що пройшли спеціальну й інші перевірки. Кажуть, що пройшли три кандидати, а нам треба обрати двох-трьох для представлення президентові України на затвердження.

Я можу, звичайно, помилятися, але маю відчуття, що це ще не кінець процесу, а, можливо, – тільки кінець першого етапу і конкурс може бути продовжено.

Обирати зі трьох кандидатів двох-трьох – це відсутність вибору, а не справжній вибір.

По-друге, я не вважаю, що ті, хто дійшов до фінішу, і є найкращі кандидати зі 172-х, що подали документи на конкурс. Ті, що, на мій погляд, були найкращими, відсіялися на різних етапах конкурсу, зокрема – дивним чином – на останньому.

Ми (конкурсна комісія) припустилися основної помилки, відправивши на спецперевірку тільки чотирьох кандидатів, і я відчуває свою частину відповідальності за цю помилку. Намагався помилку виправити на додатковому засіданні, але мене не підтримала більшість колег із комісії.

На спецперевірку можна і треба було направити 8–10 кандидатів, тоді після неї залишився би вибір, а так його майже нема. Навіть Верховна Рада погодилась зі змінами до закону, які надавали нам можливість направити будь-яку кількість кандидатів на перевірки, але ми не скористалися наданою можливістю.

Що тепер? За кілька днів до вирішального засідання конкурсної комісії я впевнений, що треба продовжити конкурс, навіть якщо цей крок викличе критику у суспільстві.

Свої помилки треба визнавати та намагатися їх виправити. Кожний має право на помилку, але не має права на незворотний вчинок.

Йосиф ЗІСЕЛЬС


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини