MENU

Тарифи на житлово-комунальні послуги мають бути знижені - Тимошенко

118 2

Фракція «Батьківщина» вважає, що тарифи на житлово-комунальні послуги мають бути знижені, і водночас вони мають бути окупними для підприємств, які надають ці послуги. Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко на засіданні робочої групи з питань обґрунтованості тарифів, яке відбулось сьогодні у Комітеті ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.
 
На її думку, «не можна через тарифи забирати у людей частину грошей, таким чином перерозподіляючи їхні доходи на користь, у тому числі, якихось енергетичних компаній або бюджетних установ, або бюджету безпосередньо».
 
«Наше завдання - перевірити, наскільки ці тарифи є ринково обґрунтованими, незбитковими та чи їх розмір настільки обґрунтований, щоб брати у людей зайві гроші», - зазначила вона.
 
Тимошенко нагадала, що саме фракція «Батьківщина» публічно поставила питання про необґрунтованість підняття тарифів на газ, тепло, гарячу воду та підтвердила це конкретними документами, які має у своєму розпорядженні.
 
«Ми вважаємо, що створено додаткову податкову систему, яка через тарифи забирає у людей абсолютно необґрунтовані фінансові ресурси, - заявила лідер фракції. - Ми вважаємо, що нам потрібно перевірити не тільки узагальнюючі документи - угоди, ціноутворення тарифів. Нам потрібно перевірити, які затрати «Укргазвидобування», НАК «Нафтогазу», «Укртрансгазу» закладаються у тариф, наскільки вони не корумповані, наскільки вони обґрунтовані, чи не завищені ціни на обладнання, роботи, послуги. Нам потрібно вивчити всю цю кухню».
 
За її словами, «фракція «Батьківщина» наполягає на тому, щоб тарифи були ринковими, а значить окупними і прибутковими для всіх підприємств, які надають послуги і товар, зокрема природній газ, для забезпечення населення у газі, теплі, гарячій воді, тощо».
 
«Ми також просимо прямо зараз звернутись до керівництва НКРЄ для того, щоб вони зробили публічною процедуру формування тарифу і сам концепт формування тарифу, і всі документи, які покладені в основу формування тарифу. Мета нашої команди сьогодні абсолютно чітка: на базі роботи групи парламенту документально довести, що тарифи завищені, зробити так, щоб тарифи були доведені до ринково обґрунтованого розміру, і в жодному разі не дозволити взяти з людей зайвої копійки», - сказала лідер «Батьківщини».
 
«Наша група зобов'язана терміново подати запити в усі без виключення державні структури та державні підприємства, які можуть надати відповідні матеріали для аналізу тарифів», - запропонувала Тимошенко, яка увійшла до складу робочої групи з вивчення обґрунтованості формування тарифів від фракції «Батьківщина».

«Батьківщина» стала інінціатором звернень до прем'єр-міністра, Міністерства економічного розвитку, голови Держфінінспекції, тимчасово виконуючого обов'язки голови Національної комісії щодо здійснення державного регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, також запит до Голови правління НАК «Нафтогаз», міністра енергетики та вугільної промисловості, віце-прем'єр-міністру, міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Директору ДП «Енергоринок», НАК «Енергоатом».
 
За рішенням робочої групи ці проекти будуть спрямовані адресатам.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини