MENU

Аттракцион невиданной щедрости от депутатов закончится через 7 дней

465 1


Журналист Вадим Хащук написав у своєму блозі пост, який присвятив тим 10-12 %, якіготові продатись «гречці».


А тепер з іншого боку:7 діб відділяє країну від вибору, якийнавряд чи призведе до соціальнихпотрясінь у середині держави, 7 непростихдіб для майбутніх депутатів, які ще неусім встиглироздати продпайки. Залишився рівнотиждень, аби якомога ефективніше залучитиадмінресурс й купити всіх тих, хтопродається. А таких,на превеликий жаль,багато…


Закон про вибористимулював прихід до влади людей звеликим капіталом. А тому мобілізаціявиборців відбувається не за рахунокідей та обіцянок (більш сталого механізму),а в більшій мірі за рахунок пайків таматеріальних благ. Багато кандидатівв депутати обрали стратегію Черновецькогоі вирішили наслідувати його «ключ доперемоги», залучаючи гречку, мед, чайяк інструменти дієвого впливу на виборця.


Про що це свідчить?Повна втрата кредиту довіри до будь-якоївлади в Україні чи безвідповідальність,зумовлена низьким рівнем політичноїкультури? І ані слова про безвідповідальністьсамих політиків, адже вони все виконуютьграмотно: 1 - купують голоси людей зарахунок задоволення примітивнихматеріальних благ у розмірі не більше30 грн., 2 - приречують цих людей на постійнубідність. Адже «щедрий» депутат непожаліє 1% від того, що украв, прекраснорозуміючи, що вкрасти можна в разибільше, «годуючи» корупцію і розширюючисоціальну диференціацію. Але для цьоговашому обранцю потрібен МАНДАТ.


Він йому принеседепутатські 30 тисяч, статус господаря,безліч преференцій, 5 років влади, 5 роківзловживань цією владою за власнимиінтересами. Він залишатиметься біднимна папері,в деклараціях і в той же часспівчуватиме вашим особистим бідам,посьорбуючи з келиха дороге вино ймилуючись заходом сонця за тисячікілометрів від вас.


Для нього життя вдалося,тому що він – ваш обранець. І, можливо,він не пожалів би ще роздати кожному попайку, але хіба в цьому є потреба? Осьприйде голосування – тоді обранець йзгадає про вас й простягне руку допомогизі словами: «Дорогий виборцю». І багатотих, у кого немає ніякого іншого життя,крім «приготувати сніданок», «відправитидітей в дитсадок», «відпрацювати двізміни на двох роботах», «привести дотями п’яного чоловіка» опиняться убезвиході і віддадуть свій голос за«гречку», пояснюючи це важким матеріальнимстановищем. Ваш обранець переконає унепричетності до такого стану, скидаючиусе на кризи, на опонентів, що сунулипалки в колеса увесь цей час і,якщозахоче, ще трішки поспівчуває. А потімповернеться у скромний палац,що наКонча-Заспі, та заспокоїть свою сім’ю,що вони на межі бідності ніколи нестоятимуть, адже на цю бідність (духовнуй матеріальну) претендують уже чималобезнадійних людей, його Виборців…


P.S: Не перейдіть на шляхприреченої бідності. Голосуйте свідомо!


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини