MENU

1000-летнюю историческую памятку "менеджер" Кулыняка порезал на куски

806 0

Лопушанський світовид– кам'яна скульптура язичницькогоідола. За оцінками фахівців їй понад1000 років.


 


Пам'ятку архітектуризнайшли у 19 ст. поблизу Рогатина і в50-тих роках минулого століття перевезлидо Львова. Зі слів директора Національногомузею у Львові пам'ятку знову демонтувалищоб перенести в інше місце. Тоді якпрацівники музею стверджують, що експонатз інвентарним номером просто порізалина шматки.


На цьому фото добревидно людину з електроінструментом:


 


Тріщини на скульптурі,запевняє директор Ігор Кожан, з'явилисьще раніше, мовляв, демонтаж тут нідочого.Яких пошкоджень зазнала пам'ятка можнапобачити ось на цих фото:


 


 

Дирекція музею запевняє,що демонтаж відбувся під наглядомреставраторів. Втім, окрім лома і дрилі,на фото не видно інших реставраційнихінструментів. Ігор Кожан особистокерував роботою.

 

На фото зправа:

 


  

Нагадаю, що Ігор Кожанодин з "успішних менеджерів"нинішнього міністра культури МихайлаКулиняка. У січні цього року післямасового звільнення директорів музеївміністр пояснив свою позицію так:

 

"Нам потрібніменеджери. Менеджери, я повторюю цеслово".

  

Нині такий "агресивнийменеджмент" може призвести до знищеннямузейних експонатів, без яких самеіснування музеїв втратить зміст.

 

Формальна причинадемонтажу Лопушанського світовида –це те, що 13 грудня поруч з місцем дестояла історична пам'ятка плануютьвстановити погруддя Митрополита АндреяШептицького. Як відомо саме предстоятельУГКЦ заснував Національний музей уЛьвові на початку минулого століття. Інині, мабуть, "дав би по руках"багатьом "менеджерам".

 

Віталій Откович


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини