MENU

Журналистика в Украине стала слабой и бедной - польский журналист

457 0


Дотепники,пов'язані з партією влади в Україні,влаштували собі телевізійне шоу.Називають себе журналістами-розслідувальниками іроблять програми. Звичайно, тема одна:"Яка ж мерзотна у нас опозиція".

Найгучнішапрограма стосувалася Юлії Тимошенко.Дотепники (відомими лиш їм самим методами)підглядали за колишньою прем’єркою ушпиталі. І виявилося, що "хвора нахребет" Юля сидить, читає, пише інавіть ходить. Знайшли свідка, якийстверджує, що Тимошенко метаєтьсякімнатою на високих підборах. І про щоце свідчить? Що "хребет" –вигадка.

Програма виходила в ефіродразу після вечірніх новин. І лишевкінці програми, на якусь мить, субтитриповідомили, що це не журналістськийматеріал, а передвиборна агітація.


Ми можемодивуватися здичавінню традицій вУкраїні. Але в Польщі теж існує ймовірність,що журналістів замінять псевдожурналістськівироби. Маємо перші ознаки.


Останнім часом у Сеймідоводилося бачити лобістів (чи колишніхлобістів), піарників (чи колишніхпіарників), що носять значки із написом"Преса". Не знаю, що вони роблять упарламенті, але вони точно не єжурналістами. Той, хто був лобістом,працівником PR-фірми, прес-секретарем,чиновником чи політиком – перед ниминазавжди треба зачинити двері допрофесії. Це правило завше діяло. Сьогоднівже не діє.

А не діє через те, щожурналістика стала слабкою й бідною.Про видавців тепер кажуть не як пролюдей, які хочуть показувати дійсністьі пильнувати за руками влади, а як простарців із кривою душею, що сидять нааліментах.

- А твій тобі вже заплатив?

-Так, а твій?

- Наразі половину, алепообіцяв, що решта буде після 15-го.


Журналістибояться братися за складні теми, бо немають упевненості в тому, що "старецьна аліментах" заступиться за них усуді, а у випадку притягнення довідповідальності їм доведеться платитиіз власної кишені. Над нами висить 212стаття кримінального кодексу, статтяпро наклеп, за якою кожен журналістумить може перетворитися на злочинця.

Нехочу проливати крокодилячих сліз, бонаше середовище вважає, що воно маєдостатньо підстав бити себе у груди. Мизаполітизовані, поділені, неабиякрозумні. Сьогодні багато хто з нас неможе дати собі раду в умовах кризи. Але– я в це вірю – ми не є корумповані, мивсе ще вважаємо, що отримуємо зарплатнюза те, що контролюємо владу, бізнес-середовище,політиків. І говоримо про все так, як єнасправді.

 

Павел Решка, польський журналіст


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини