MENU

Табачник уничтожил образование в Украине — Вячеслав Кириленко

911 0

  

Донецький (Донецький!)технічний університет опинився на межівиживання і ректор цього вишу проситьспівробітників та студентів «готуватитеплі речі», щоб навчатися в зимовийперіод у холодних аудиторіях та власнізаощадження, аби вижити протягом11-денної відпустки за власний рахунок. 

Аяк видно із листа одного з викладачівуніверситету(http://www.pravda.com.ua/news/2012/11/30/6978487/) період«теплих речей» і бюджетного безгрошів'яцього року уже мав місце у КПІ та іншихпровідних вишах. Про 4-мільярдний боргпо зарплатні перед освітянами я вже іне згадую.

От тільки створювати такіситуації Табачник собі дозволяє, а битина сполох ректорам, викладачам, студентамстрого-настрого забороняє. Бо, як відомо,вже не перший рік освіта «інтенсивнопроцвітає», втім, як і все у нашійкраїні. Тому і ситуація, яка виниклау ДонНТУ, є закомірним підсумкомтабачниківського управління українськоюосвітою. А точніше, її знищення.

Іне питання у тому, чи буде зараз зміненоміністра освіти, чи ні. Але питання утому, чи зміниться курс освітньоговідомства, чи відбудеться поверненняобличчям до соціальних потреб викладачівта студентів? Чи припиниться процесвихолощення українського змісту освітина догоду комерціі та новітньомурусифікаторству?

Мій прогноз, нажаль, негативний. Хоча б тому, що уєвропейських країнах наступ на праваосвітян призводить до грандіозних акційпротесту на вулицях, а у нас – до заклику«готувати теплі речі».

Погодьтеся,різниця велика і без її подолання жоднихзмін – і не тільки у освіті – невідбудеться. 

  

В’ячеслав КИРИЛЕНКО



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини