MENU

Санкции уже действуют: политики пристойных стран не хотят встречаться с Януковичем

1151 0

 


Звісно, що для черговоговосхваляння досягнень влади на користьнароду, у ЗМІ головною подією тижня, щоминув стало раптове зовнішньополітичнепроривання пр.Януковича на Аравійськийп-ів, а потужною підмогою в цій добрійсправі став тріумфальний старт проекту"LNG-термінал", в черговий разпродемонструвавший всесвіту дивовижніменеджерські здібності глави державиукраїнської. 


Організаторськіталанти пр.Януковича вже давно увійшлив прислів'я та приказкі в народі, проних розповідають легенди, від яких устарих оперів стає дибки волосся, а умолодих заздрістно загоряються очі. Вумінні схоплювати все на льоту та кластив свою кишеню у Януковича нема рівних,а дипломатичні навички він , здається,і зовсім всмоктав з молоком бабусі.Аналітики пророкували Януковичу блискучієвропейські перспективи, але підступніпідступи провокатора Немирі і Ко, яківсі ці роки не втомлюється сіяти в серцяхбюрократів об'єднаної Європи страх таненависть до талановитого самовиродкудонецьких степів, призвели до того, щооні бюрократи европейські врешті-рештгидливо відвернулися від Януковича,козли , і тепер найбільше боятьсяпотрапити з ним на одну фотографію.Внаслідок цього пр. Янукович став упристойних країнах персоною нон гратата фактично першим вітчизняним чиновникомвисоченного рангу, до якого Європа все жзастосувала свої легендарні санкції.

 Ну як діти, чесне слово. Стільки часупройшло, а в Брюсселі так досі і незрозуміли, що людину, що побудував усебе в маєтку Азію з золотими унітазами(подейкують, що Янукович навіть золотізуби вставив земляним зайцям, що мешкаютьу "Межигір'ї", оформивши операціюяк представницькі витрати ), безглуздолякати європейською ізоляцією. Та йвзагалі, всі євроінтеграції світу неварті для Януковича і однієї смішинкивипущеної з в'язниці Тимошенко ...

 А от інвестиції - це, звичайно, іншасправа. Інвестицій шкода, чого вже там.У країні вже красти нічого, шановні людив очікуванні всеукраїнської розпродажусільськогосподарських земель докотилисядо того, що почали з голодухи, як умолодості, ларьки віджимати та ресторанипалити. Сам Дмитро Фірташ на з'їзді своєїФедерації роботодавців (з деяких піріменується в народі Федерацієюработовзятелей), заявив, що закордонніінвестиції в Україну впали в п'ять разів- і це все в присутності пр. Азарова, дляякого такі промови - що червона ганчіркадля Тягнибока.

  Азаров, звичайно,розкричався, почав погрожувати присутнімроздачею трун, але безпосередньо пертина Фірташа не став - по-перше, здоров'явже не те, по-друге, вибори скінчилися,тренд змінився, руїну покращено,стабільність подолано, сталася всесвітнякриза в окремо взятій країні, чмоктітьлапу, грамадяни. Та й то по правді сказати,який сенс донецьким інвесторам з Кіпрув щось там інвестувати, якщо це "щосьтам" простіше відняти безкоштовно,як кажуть, під ключ ..

  Ось так івийшло, що питання залучення грошовихкоштів з-за кордону останнім часом сталодля української влади не менш важливим,ніж вилучення Нацбанком валютнихзаощаджень у населення. Біда в тому, щопр.Януковича в пристойне європейськесуспільство вже не пускають, а Азаровв якості виїзного бізнес-агітатора ніякне годиться - вже хоча б тому, що всежиття він займався прямо протилежнимсправою.

  Азаров, звичайно, доситьмасштабний старий, і оповідач дужехороший. Зовсім недавно він, наприклад,підкорив серця жителів В'єтнаму цікавоїісторією із серії "А чи знаєте ви, що...": "І вам, напевно, буде цікаводізнатися, що найбільший авіаносецьКитайської Народної Республікипобудований на заводі в Миколаєві, вУкраїні" . Нецікаві подробиці - зокремапро те, що оний авіаносець з оригінальноюназвою "Варяг" почали будувати щев Радянському Союзі, але не закінчили,і цей напівфабрикат, який діставсянезалежній Україні після поділуЧорноморського флоту, Київ сплавивКитаю через Макао в обхід конвенцій підвиглядом плавучого казино за 20 мільйонівдоларів в 1998 році, після чого Китайпереробляв його аж до 2011-го включно, -Азаров завбачливо опустив, щоб інвестиціїне злякати

  Минуло два тижні, іАзаров знову підняв тему суднобудівноїмощі українського народу - цього разув Норвегії, куди його навіщось понеслоз офіційним візитом. "Ми поставилиперед собою амбітне завдання - відродитисвій рибальський і торговельний флот",- оголосив Азаров в ході зустрічі навищому рівні з місцевим міністромрибного господарства, з чого стало ясно,що тема з будівництвом авіаносця дляВ'єтнаму у Азарова, як і слід булоочікувати, теж не вигоріла ...

 Таким чином, скільки б прем'єр не запевнявнорвежців, що "купівельна спроможністьукраїнців зростає", ні хріна вона неросте, а зовсім навіть навпаки. І хтойого знає, що б ми все робили, якщо бЯнукович, втомлений чекати покращеннявід своїх невдачливих соратників, нескоїв, нарешті, могутній ривок в Об'єднаніАрабські Емірати і сусідній Катар.

 Що й казати, місце для візиту Януковичпідібрав собі просто-таки ідеальне.По-перше, тому що, в інші місця йогопросто не пускають, а по-друге, всімвідомо, що ці Емірати - ще той ласийшматочок. Місцеві шейхи на нафті сидятьі газом поганяють, і поганого бабла уних стільки, що його навіть верблюди неклюють. Є де розвернутися заповзятливійлюдині!

  Дуже важливо, що спосібжиття арабських шейхів надзвичайноблизький Федоровичу. Ну так, у Януковичанавіть дебаркадер оброблений покрутіше,ніж емірські палаци, однак шейхи, впринципі, теж непогано влаштувалися.
Увсякому разі, пр. Янукович в ОАЕ відчувавсебе майже як вдома, хіба що кабанчиківв кущах не вистачало.

  Ще б, будьЯнукович арабським шейхом,(про що вінвже давно таємно мріє ) тутешня місцевістьвиглядала б зовсім інакше: на місціЕміратів розташовувалася б випаленапустеля, усіяна нафтовими вишками,навколо яких копошилися брудні й голоднібуровики, а посередині в оазисі, населеномудикими кабанами та іншої мисливськоїживністю, височів величезний золотийпалац Януковича, в якому б він вдававсянасолод.

  Та обставина, що нинішнігосподарі ОАЕ та Катару бездумнотринькають гроші на благоустрій територіїта інші дурниці на кшталт соціальногозабезпечення, теж не могло не порадуватиспритного українського гостя: у ньогона прикметі є величезна безліч дурниць,в які шейхи могли б вкласти свої мільйони.Наприклад, чудовий проект "Олімпійськанадія-2022" щодо проведення зимовихОлімпійських ігор у Карпатах, який"вимагає значних інвестицій".Особлива привабливість цієї задумкиполягає в тому, що насправді ніякоїнадії на проведення оних ігор в Українінемає, тим більше в далекому 2022 році,але інвестиції потрібно вкладати вкишені Януковича і його майстрівінфраструктури вже зараз, а перевіряти,куди пішли гроші олімпійської надії,немає ніякої необхідності, тому що вКарпатах взимку дуже холодно, і шейх подорозі замерзне.

  Як і слід булоочікувати, особлива увага в дружбі, щонамітилася із заможними арабами Януковичприділив питанням поставок в Українукатарського зрідженого газу з благородноюметою натягнути "Газпрому" ніс. Іщоб не виглядати зовсім вже пройдисвітомі авантюристом, Віктор Федоровичприурочив до свого приїзду на Аравійськийпівострів урочистий запуск черговогонаціонального проекту під назвою"LNG-термінал", що дозволяє приймаючійстороні заганяти оний газ в труби.

 Тонкий розрахунок команди професіоналівбудувався на тому, що іспанська фірма,з якою Україна підписала мільярднийінвестиційний договір на будівництвотерміналу, нічого про це не дізнається.Однак хтось настукав, і невихованіфірмачі підняли скандал на весь світ,внаслідок чого широка міжнароднагромадськість дізналася, що Азаров,міністр енергетики Ю. Бойко і зіц-головаГосінвестпроекта В. Каськів замутилиінвестиційний договір не з компанієюGas Natural SDG, SA (Іспанія ), а з якимосьнезрозумілим тіпочком.

  До честіфігурантів скандалу, жоден з них невисловив ні найменшого подивунововиявленими обставинами: хіба мало,з ким не буває, ніхто від технічнихнепорозумінь не застрахований, та йінвестицій тих не боляче-то хотілося -і без того геть інвесторів ціла чергавишикувалася, нехай навіть вони про цеще не знають.

  Що ж стосуєтьсянезрозумілого тіпочка, то він теж невдарив обличчям у багнюку і, розсудливовіддалившись на безпечну відстань,пояснив, що він, звичайно, не мав правапідписувати контракт, але сподівавсядомовитися з іспанцями пізніше. А якщоі не з іспанцями, то ще з кимось, і якщой не він, так хтось інший, і якщо й недомовитися, так і чорт з ним, рано чипізно знайдеться якийсь добрий бізнесменз Кіпру, який, по старій дружбі, наприклад,з групою Бойка-Фірташа проведе роботиза рахунок бюджету, а термінал забересобі в рамках диверсифікації маршрутівтранспортування енергоносіїв.

 Це все, врешті-решт, не головне - головнев тому, що договір підписаний, престижУкраїнської держави злетів на новуневидиму висоту, а Януковичу не довелосячервоніти перед Катарськими інвесторами.

 Звичайно ж, злі язики можуть заперечити,що Янукович вже давно ні перед ким нечервоніє, а для того, щоб підписуватиінвестиційний договір, непогано булоб спочатку знайти хоча б одну інвестицію.Але де ж взяти ту інвестицію, коли їїніхто не дає і навряд чи взагаліколи-небудь дасть? ... Як би там не було,все одно не дарма Янукович в Катарз'їздив. По-перше, розвіявся, по-друге,цікаво ж. Особливо сподобалася Януковичучудесна арабська машина-тренажер, якоїти ніби і управляєш, та мчиш вперед звеликою швидкістю, а насправді тупостоїш на місці, зробивши розумне обличчя.

 

Захар Беркут


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини