MENU

Санэпидемстанция начнет проверку «предвыборных» детских площадок — Бригинец

331 0

Санепідемстанція почне перевірку «передвиборчих» дитячих майданчиків.

Впевнений, що частина майданчиків виявиться небезпечними.

Побудовані у передвиборчий період дитячі та спортивні майданчики столиці перевірить Санеіпідемслужба м. Києва.

Така відповідь від ГУ Держсанепідемслужби в м. Києві надійшла на мою вимогу провести моніторинг з лабораторними дослідженнями дитячих майданчиків побудованих у передвиборчий період.

Одним з ефектних прийомів, щоб вразити киян в передвиборний період, було будівництво спортивних та дитмайданчиків, на що кандидати витрачали шалені кошти. Але мало хто з них замислювався про безпеку життя дітей, які будуть грати на цих майданчиках.

Наведу як приклад небезпечного ігрового об’єкту - популярні свого часу гірки-слони. Варто нагадати жахливі випадки, що сталися на Троєщині, коли двоє дітей, зачепившись за вухо гірки-слона мотузком капюшонів, померли від удушення. Після цих фатальних випадків металеві вуха гірок-слонів довелося відпаяти.

На жаль, дизайнерська інновація коштувала життя дітей. Тому сьогодні перевірка дитячих та спортивних майданчиків на відповідність технічним, екологічним та будівельним нормам є не просто примхою, а необхідністю. Сподіваюсь, що обіцянка влади не залишиться лише обіцянкою на папері, а реально почне діяти.

Впевнений, що частина майданчиків, які набудували кандидати-мільйонери у передвиборчу кампанію виявиться небезпечними і владі доведеться або їх дообладнати, або прилаштувати до потрібних норм, або демонтувати.

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини