MENU

Надо уметь высказываться о Януковиче, Азарове и Табачнике без матов — Белозерская

3746 12

Усі ми знаємо, хто такі Янукович, Азаров, Табачник і переважна більшість працівників правоохоронних органів. Але треба вміти висловлюватись про них без матів. Це не так легко, як видається, але треба якось навчитися.

Приводом, щоб зайвий раз нагадати це, стала свіженька інфа з Росії: на відому опозиційну журналістку Ольгу Романову завели кримінальну справу за статтею «Образа представника влади». Цікаво, що в більшості російських ЗМІ ця новина подана так, що складається враження, ніби справу порушили через те, що Романова розмістила на своїй сторінці у соціальній мережі фотографію співробітниці поліції, яка курить.

Деякі блогери дивуються і навіть обурюються: а що такого страшного зробила симпатична мєнтовка і що незаконного в тому, що її сфотографували і виклали фото в Інтернет? Далеко не всі звернули увагу на нецензурний коментар до фото, зроблений Романовою (на фото його чудово видно).

Хтозна, може, у росіян це слово не вважається образою. Ну, це їм видніше :) Як би там не було, Романова не журиться і збирається використати майбутній суд, щоб потролити владу.

Але я у зв’язку з цією історію ось що хотіла сказати: не треба підставлятися.
Зрозуміло, що на провладну журналістку за таке не завели б справу, цього поста просто б «не помітили». Тобто - класичне вибіркове правосуддя. Але ж Романова сама під нього підставилась. Їй не зламали сайта і не написали це слово від її імені - вона сама його написала.

Невже важко було написати: «Ця невихована співробітниця поліції, яка не дотримується законів, будучи при виконанні, курила у громадському місці й кидала недопалки повз урну» (саме в цьому Романова звинувачує у своєму пості мєнтовку). Тоді мєнтовка отримала б догану, а справу проти Романової, скоріше за все, все одно порушили б, але тоді її б довелося повністю сфабрикувати.

 

 

Олена БІЛОЗЕРСЬКА bilozerska

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини