MENU

Украинский язык полностью убран с FM-радиостанций

1609 7

Я просто вражений, спантеличений, здивований, а головне ОБУРЕНИЙ! Протягом останніх півгодини слухав радіо. Пройшовся по всьому діапазону ФМ і не почув жодної україномовної пісні. ЖОДНОЇ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ!

 

Одразу згадав, що нещодавно були ухвалені зміни до закону «Про телебачення і радіомовлення», згідно з якими обов’язковий український контент в теле- і радіоефірі з 50% до 25%. І зрозумів, що ці зміни почали давати свої чорні плоди.

 

На більшості радіостанцій лунала російська попса. Такий зачуханий попсяк вже давно не чув. За останні роки Україна в фм-просторі ніби позбулася цих штамповок. А ні! Знову повернулися до цього лайна.

 

Радіо Київ - спочатку співала Віка Циганова, а потім її замінила Вєрка Сердючка.

 

Бізнес Радіо - передача бізнесового характеру. Ведуча і два гостя моделюють економічне майбутнє України і моделюють його російською. Українська лунає лише від слухачів.

 

Ретро ФМ - Висоцький.

 

На іншій - «Ласковий май».

 

Решта ефемок розділилися 50 на 50. Половина - англійською, половина - російською.

 

На деяких радіостанціях, де раніше ведучі мовно ділилися (один - укр., інший - рос.), тепер щебечуть-заливаються в два російських голоси.

 

Зокрема, це стосується моєї одногрупниці Ані Безейко (в ефірі вона Анна Арфєєва), яка працює на Радіо ДіДжейФм. Раніше вела передачу нашою мовою, а її колега зазвичай російською. Сьогодні вони вже двох, перебиваючи один одного, змагаються в промовистості по-російськи. Ех, Аню, Аню.

 

З усього загалу трапилися лише три українських виконавці:

 

* Вакарчук з англомовною Take me high

 

* Вінницька, звісно з якимовним творінням

 

* Настя Каменських з неукраїнською пісенькою

 

Навіть на Радіо Ера, на яке в мене до останнього була надія розчарувала - там словоблудить депутат-неадекват від Партії регіонів Болдирєв. Ведуча майже не втручається в його монолог. Вона дає слово слухачам, а потім просто мовчить і «внємлєт».

 

І від того захотілося вибухнути усіма матюками, почутими протягом життя.

 

Потім, шановні, стало прикро і зле.

 

 

[info]sadxaka


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини