MENU

Тимошенко не разрешают пользоваться мобильным, используя пробелы в законе

411 6

Яразом з А. Павловським підготували тазареєстрували у ВРУ законопроект №2022про внесення змін до Кримінально-виконавчогокодексу України щодо забезпечення правазасуджених осіб на користування мобільнимзв’язком в установах виконання покарань.


Законопроектомпропонується доповнити абзац сьомийчастини першої статті 107 після слів«телефонні розмови» словами «у томучислі у мережах рухомого (мобільного)зв’язку», а частину п’яту статті 110після слів «Засудженим надається правона телефонні розмови» доповнити словами«у тому числі у мережах рухомого(мобільного) зв’язку».


Йдеться не про те, щозасуджені зможуть без жодних обмеженьрозмовляти по телефону, а про можливістьтелефонувати вразі відсутностістаціонарного телефону з мобільного.Ці мобільні телефони можуть знаходитисяу керівництва колонії і видаватисябезпосередньо на час бесіди.


Нині діючий Закон даєшироке розуміння поняттю «правозасуджених на телефонний дзвінок», алевиконавчі інстанції звужують його доможливості здійснення засудженимидзвінків лише зі стаціонарного телефонногоапарату в окремій будівлі.


 Підзаконний акт неможе суперечити закону, а в даномувипадку виходить, що інструкція суперечитьчинному Закону. Ми вносимо уточнення взакон для того, щоб ніхто не міг викривитисуть законодавчої норми підзаконнимактом тільки через те, що у відповідномузаконі згадана норма подана дуже широкоі без уточнень. Розроблений намизаконопроект покликаний розплутатиутворений «клубок».


Я зі своїм колегою А.Павловським переконалися у необхідностівнесення змін до законодавства завдякивізиту до Харкова, де Ю.Тимошенко,перебуваючи в лікарні, немає змогиреалізувати своє законне право нателефонний дзвінок через те, що наохоронюваній території, де вона проходитьлікування не встановлений спеціальнийтаксофон, яким вона та інші ув’язненімогли б скористатися згідно відомчоїінструкції. Таким чином технічнапроблема, створена навмисно чи ненавмисно,позбавляє людей права передбаченогозаконодавством.


Олександр БРИГИНЕЦЬ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини