MENU

«Мы начинаем процедуру отзыва кандидатуры Рыбака с должности» - заявление депутатов от Оппозиции

381 3

Ми, народні депутатиУкраїни, які входять до фракційВсеукраїнського об’єднання «Батьківщина»,Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»,Всеукраїнського об’єднання «Свобода»,зібралися на збори, оскільки вважаємо,що нинішня влада на чолі з президентомУкраїни Віктором Януковичем несесмертельну небезпеку для незалежностіта суверенітету держави, становитьреальну загрозу національній безпеці,насаджує режим кримінальної диктатури,порушує права та свободи людини ігромадянина, зазіхає на національну тасоціальну гідність, веде Україну доміжнародної ізоляції.

Режим посягаєна духовну основу української незалежності:мову як спосіб мислення нації та історіюяк її свідомість та пам'ять. Без цих двохфундаментальних опор освіти та наукинеможливий розвиток і побудованаціональної держави.

Злочиннасоціально-економічна політика владипризвела до зниження рівня життя десятківмільйонів українських громадян; у 2012році ВВП зріс всього на 0,2%, замістьзадекларованих урядом 5%; державний боргперетнув позначку у 500 млрд. гривень –тепер кожен українець винен 13 тисячгривень; реальні зарплати у минуломуроці не лише не зростали, а й в окремімісяці знижувалися; сьогодні кожен 11-йукраїнець безробітний, а 36 млн. нашихспіввітчизників живуть за межеюбідності.

Порівняно з минулим роком,Україна опустилась в рейтингу ВсесвітньогоІндексу Свободи Слова на 10 позицій, ізараз за рівнем свободи слова знаходитьсяна 126 місці між Алжиром та Гондурасом.Шаленими темпами відбувається концентраціявлади і власності. Приватні монополіїунеможливлюють нормальний розвитокекономіки України та нищать середнійклас, тотальна корупція пронизала усіланки державного апарату. Олігархічнісімейні клани стають усе багатішими, аукраїнці – все біднішими.

ПрезидентУкраїни Віктор Янукович, за вказівкоюякого були розгорнуті політичні репресіїв країні, несе особисту відповідальністьза те, що Україна може втратити реальнийшанс на підписання Угоди про асоціаціюз Європейським Союзом. Усе більш ймовірноює втрата незалежності держави у зв’язкуіз спробою втягнути Україну до Митногосоюзу.

В країні розгортається новахвиля політичних репресій, метою якихє фізичне знищення лідерів опозиціїЮлії Тимошенко і Юрія Луценка тапереслідування усіх, хто займає активнугромадянську позицію, має національнугідність та протистоїть режимовіолігархічної диктатури. Провокаціїпроти представників опозиції, журналістів,фальшиві та аморальні звинувачення наадресу Юлії Тимошенко демонструютьтваринний страх влади перед справедливимрішенням Європейського суду з правлюдини.

Використовуючи силовіструктури, грубо та цинічно порушуючиКонституцію та закони України, владарозгорнула новий наступ проти опозиційнихдепутатів, у тому числі проти депутатів-жінокТетяни Слюз, Олександри Кужель, ЛюдмилиДенісової, які приєдналися до акціїгромадянської непокори Юлії Тимошенко.Фальшуються кримінальні справи протинародних депутатів Сергія Власенка,Григорія Немирі.

Лікарі та захисникиЮлії Тимошенко засвідчили її критичнийфізичний стан. Влада пішла на прямефізичне знищення лідера опозиції. Вчоратюремники викрали Юрія Луценка ізлікарні та у важкому стані, післяоперації, з відкритою кровотечеюепатували до колонії. Ми вважаємо цепрямим замахом на життя опозиційногодіяча. Влада використовує правоохоронніоргани для спроб впливу на опозиційнихнародних депутатів України. Зокрема,чиняться перешкоди діяльності народнихдепутатів України Ярослава Дубневичата Федора Негоя, на них та їхніх ріднихздійснюється тиск, внаслідок злочинноїбездіяльності правоохоронних органівне розслідується замах на народногодепутата Валерія Чернякова, побиттяЕдуарда Леонова.

Ці надзвичайніподії та обставини обумовили ініціативународних депутатів з трьох опозиційнихфракцій щодо проведення позачерговоїсесії Верховної Ради України. Відповіднодо статті 83 Конституції України, булозібрано 158 (при необхідних 150) підписівнародних депутатів України. ГоловаВерховної Ради України Володимир Рибаквідмовився виконувати прямі конституційнінорми та всупереч ним не оголосив пропроведення позачергової парламентськоїсесії. Своїми діями Володимир Рибакздійснив замах на основи демократичноголаду в країні та порушив права опозиційнихнародних депутатів України, якігарантовані їм Основним Законом.

Мивважаємо, що за такого розвитку подійнаше рішення зібратися сьогодні упарламенті є єдино вірним та правовим.Такі дії народних депутатів з опозиційнихфракцій підтримали інші народні обранці,яким не байдужа доля незалежної,демократичної та європейської України.Ми переконані, що в недалекому майбутньомусаме на цій основі буде сформована новабільшість у Верховній Раді, яка відновитьпарламентаризм в Україні, основидемократії, дію норм КонституціїУкраїни.

У зв’язку з цим, в и р і ш ил и:

1. Застосовувати усі можливіметоди парламентської боротьби, у томучислі блокування трибуни у ВерховнійРаді України, з метою забезпечення нормКонституції України щодо персональногоголосування народних депутатівУкраїни.

2. Висловити недовіру ГоловіВерховної Ради України ВолодимируРибаку та розпочати процедуру відкликання Володимира Рибака з посади у зв'язку знезадовільним виконанням ним своїхповноважень та грубим порушенням нормКонституції України.

Він фактичноє не головою парламенту, який представляєінтерес усіх парламентських фракцій,а представником особисто ВіктораЯнуковича та Партії регіонів.

3.Висловити недовіру Генеральномупрокурору України Віктору Пшонці,керівникам правоохоронних органів, якіздійснюють політичні репресії вУкраїні.

4. Вимагати негайногозвільнення усіх політичних в’язнів, Юлії Тимошенко та Юрія Луценка,забезпечення їх повноцінного лікування.

5.Вимагати створення спеціальної слідчоїкомісії з розслідування фактів тискуна народних депутатів України,перешкоджання виконання конституційнихповноважень народних депутатів ТетяниСлюз, Олександри Кужель, ЛюдмилиДенісової, фальшування кримінальнихсправ проти Сергія Власенка, ГригоріяНемирі, злочинної бездіяльностіправоохоронних органів у розслідуваннізамаху на народного депутата ВалеріяЧернякова, побиття Едуарда Леонова,тиску на Ярослава Дубневича та ФедораНегоя та їх рідних.

6. Поінформуватипослів іноземних держав, Парламентськуасамблею Ради Європи, Європарламент,Раду Європи, Європейський Союз, ОБСЄпро дії влади, спрямовані на згортаннядемократії в країні та розгортаннянової хвилі політичних репресій

Свобода для Тимошенко 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини