MENU

Партия регионов отказались отменить пенсионную реформу

355 0

Партія регіонів відмовилися скасувати пенсійну реформу.

02.04.2013 ВРУ не підтримала в першому читанні проект закону внесений КПУ "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (щодо страхового стажу та умов виходу на пенсію)» («за» — 220 депутатів). Законопроект підтримали депутати усіх фракцій крім ПР.

Представники ПР і самі неодноразово визнавали повний провал свого безжального соціального експерименту над людьми похилого віку, який ніби мав вирішити проблему з дефіцитом Пенсійного фонду до 1 січня 2013 р. Але натомість українські пенсіонери лише отримали підвищення пенсійного віку на п’ять років та підвищення нормативного страхового стажу на 10 років.

Основні результати проведеної реформи – це збереження дискримінації за професійною ознакою, коли мільйони українців отримують мізерну мінімальну пенсію на рівні 894 грн., а чиновники, судді, прокурори та інші «обрані» категорії продовжують отримувати пенсії в кілька разів вище.
При цьому пенсійна реформа жодним чином не сприяла вирішенню і проблеми дефіциту Пенсійного фонду: на 2013 р дефіцит бюджету Пенсійного фонду запланований на рівні 21,8 млрд. грн.

Це говорить про те, що нинішня влада не має чіткого бачення, якою має бути ефективна пенсійна реформа в інтересах громадян.

Партія УДАР розробила та подала проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)», який дозволить встановити єдині справедливі принципи нарахування пенсій в Україні.

У 2010 р. прем'єр-міністр М.Азаров заявляв, що у результаті “реформи” дефіцит Пенсійного фонду, який у 2010 р. становив 28 млрд. грн., у 2011—2012 рр. буде скорочено, а в 2013 році буде бездефіцитним.

Натомість уже за підсумками 2011 р. дефіцит ПФУ майже вдвічі перевищив запланований і сягнув 30,1 млрд. грн. У 2012 р. — майже у три рази (9,5 та 27,2 млрд. грн. відповідно).

Окрім того, у Державному бюджеті України на 2013 рік обсяг видатків, що спрямовується Пенсійному фонду України, передбачається в обсязі 83,2 млрд. гривень, що на 18,7 млрд. грн. (або на 29%) більше, ніж у 2012 році.

В.Янукович йшов на вибори з обіцянкою встановити мінімальну пенсію на рівні 1200 грн. ще до початку 2011 року. Але зараз, вже 2013 р., а мінімальна пенсія встановлена на рівні прожиткового мінімуму на який вже давно неможливо вижити — лише 894 грн.

 

Aleksandr MOCHKOV


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини