MENU

Если Янукович не включит заднюю передачу, мы не дадим парламенту работать - Гриценко

890 9

«Ми сподівалися, що на фоні відсутності співпраці з МВФ, колапсу в економіці країни, неможливості збалансувати бюджет, у влади вистачить розуму, виходячи з інстинкту самозбереження, не вдаватися до фальсифікації підрахунку голосів. Але ми не думали, що вони брутально крастимуть перемогу. Ця межа стала для нас несподіванкою», - заявив в ефірі «5» каналу Анатолій Гриценко (Об’єднана опозиція «Батьківщина»).

За його словами, 28 і 29 жовтня опозиція сприймала результати виборів спокійно, але потім «розпочався шабаш, злочин за злочином». Про це повідомляє nato_tak.

«Такого раніше не було, щоб «Беркут» визначав переможця, а суддя перекреслював своїм рішенням вибір 30 тисяч громадян. Загалом по країні голоси понад мільйона людей були не враховані. Ми ходили по судах, нашим депутатам ламали пальці, били, але, напевно, ця донецька влада розуміє тільки силу. Ось чому як крайній захід було запропоновано не визнавати Верховну Раду легітимною», - розповів представник Об’єднаної опозиції.

Гриценко зазначив, якщо буде прийняте політичне рішення і 150 депутатів будуть готові відмовитися від прийняття присяги, тоді юридично, згідно Конституції, парламент вважатиметься нелегітимним.

«Це останній крок. Ми хочемо зайти в парламент і чесно працювати, але коли брутально порушуються закони і Конституція, з цим погоджуватися не можна так само, як і опускати руки. Ми особисто говоримо з обраними депутатами і сьогодні я переконаний, що кожен кандидат від «Громадянської позиції», за яких я несу відповідальність, напише заяву і не складатиме присяги депутата, - наголосив він. – Ми також говоримо з тими людьми, які докладали свої ресурси для організації кампанії, щоб вони зрозуміли, що це не питання потрапити зараз у парламент чи ні, це питання чи буде взагалі у них шанс вести бізнес протягом 20 років», - пояснив Гриценко.

Він вкотре підкреслив, опозиція визнає легітимність парламенту, коли буде визнана перемога усіх кандидатів від опозиційних сил.

«Якщо ж Янукович не увімкне задню передачу, ніякої Верховної Ради не буде. Ми не дамо їй працювати. Сподіваюся, що у нас буде 150 людей, які покажуть владі справжню силу. Адже тільки сила, асиметрична дія, змусить владу рахуватися з нами», - впевнений Гриценко.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини