MENU

Південь України накриє мокрим снігом, а холод триватиме й на початку листопада

6769 0

Прогнозований холод прийшов в Україну. Вже зараз, ввечері, температура повітря, наприклад, на Сумщині та Чернігівщині опустилася до 2 градусів морозу. Але це лише початок. Цієї ночі морози зміцніють до 3-5, а на півночі Україні до 8!! градусів нижче нуля. Тобто, хто не послухав синоптиків і не викопав або не зірвав у вази квіти, той побачить їхні сумні пелюстки на землі, а голівки вранці змерзлими і похиленими. 


До морозів приєднається сильнющий пронизливий вітер. Його пориви досягатимуть 15-20, а місцями й 22-24 метрів за секунду. На морях бушуватиме шторм. Між іншим, збільшення швидкості вітру на 5 метрів посилює відчуття холоду на 1 градус. Тобто, при легкому мінусі у вас будуть всі шанси відчути себе Руалем Амундсеном, який пробирається вічними льодами, снігами та завірюхами.


Але й це ще не все. На карті, яка показує можливу погоду на завтрашню п"ятницю, можна розгледіти, що найбільше негода розгуляється на південному заході, частині центру та, як це не парадоксально, на півдні України. Парадоксально, бо на півночі світитиме сонце (хоча буде холодяка-морозяка), а на півдні йтиме сніг.


Конкретніше. Мокрий сніг, ожеледь, хуртовини та налипання мокрого снігу найбільш вірогідні у Чернівецькій, Вінницькій, Кіровоградській, Одеській, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Тобто, фронт, який несе із собою опади, завтра зсунеться на ці області, зустрінеться там з холодом і наслідком цього зіткнення метеолобами стане ота всяка кака-бека, яку я вище згадала. 


Київ цього разу "відкосить" від такого раннього снігу та сра...паду, або за синоптикою, ожеледиці, бо потужний холодний антициклон просто випхне фронт із столиці. Ну, нам снігу і не треба, киянам вистачить морозу та сильнющого вітру. 


Тому сьогодні на себе всі ковдри та шкарпетки, а завтра - пуховики, чоботи, шапки (хто не любить шапки, не дивіться у дзеркало). Бо холод лише починається і триватиме не лише до кінця жовтня, а й на початку листопада. 


Починаємо вчитися жити в умовах комунальної "мерзлоти". Все одно колись потепліє, хоч в хаті, хоч надворі.

Наталка ДІДЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини