MENU

У чому полягає феномен Майдану?

766 1

Сьогодні весь світ прикутий до Майдану. Це не перебільшення, усі провідні медіа починають свої ефіри включеннями з Києва. Дипломати й сенатори постять фото Євромайдану у своїх соціальних мережах. Усі говорять про феномен Майдану. І багато хто задається питанням: чому так?


Мені здається... ні, я переконаний, що унікальність нашого протесту в тому, що у наскрізь матеріальному світі більшість не можуть уявити, що мільйони людей можуть вийти взимку не за збільшення пенсій, зарплат, нову машину чи новий айфон. А мільйони українців вийшли на площі за свою ГІДНІСТЬ.


Два найпоширеніші за моїм спостереженням гасла на площах наших майданів, які підкорили без перебільшення уже весь світ: «я краплина, але разом ми океан» та «рабів до раю не пускають». Ці два гасла - це гімн української гідності. Це протест і боротьба, це те, що ніколи не мав СХІД, і те, за чим сумує уже дуже ситий ЗАХІД.


Багато хто говорить про Третій Рим, про пошуки нового шляху людства. Ви прийдіть на Майдан, бо мені здається, що, як мінімум, стежинка цього шляху протоптується саме тут і зараз.

Сергій МІЩЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини