MENU

Перед розвалом коаліції потрібно було ухвалити рішення, які чекає країна - Соболєв

761 1

Фракція "Батьківщина" заявляє про готовність йти на дострокові вибори, а також зробить все для того, щоб у наступному парламенті була утворена проєвропейська більшість, яка ратифікує угоду з ЄС. Про це повідомив голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу за підсумками засідання фракції.
 
За його словами, сьогодні о 16.00 на вечірньому засіданні фракція "Батьківщина" зробить останню спробу переконати парламент щодо необхідності ухвалення життєво потрібних для країни рішень, "яких потребує і країна, і армія, яких потребує реальна боротьба з російським окупантом, серед яких, зокрема, рішення про фінансування армії на суму 9 млрд.грн; фінансування ключових видатків бюджету та рішення, які гарантують отримання наступного траншу кредиту МВФ".
 
На думку Соболєва, наразі ситуація нагадує 1918 рік: "Центральна рада. Тимчасово обраний парламент оголошує вибори до законодавчого органу УНР. Вибори завершились окупацією військ Муравйова і зникненням перших зачатків Української Держави. Це вам ніщо не нагадує?".
 
За словами Соболєва, Державна Дума РФ зараз проводить закрите засідання, за підсумками якого оголосить подальший план дій Путіна щодо України.
 
При цьому він звернув увагу на звернення РФ до країн світу з вимогою надати можливість розмістити так званий миротворчий поліцейський контингент в зоні падіння літака, збитого російською зброєю, ймовірніше, за особистим наказом Путіна. "Ми розцінюємо це, як факт можливої відкритої агресії, коли вже не соромлячись, Росія буде добиватися введення такого так званого миротворчого поліцейського контингенту", - заявив Соболєв.
 
За його словами, єдине рішення українського парламенту, яке могло протистояти російській агресії, це, по-перше, голосування за низку законів, які вносять зміни до Держбюджету про виділення 9 млрд.грн. українській армії, а також зміни про можливість до кінця року профінансувати всі необхідні заходи антитерористичної операції, а в разі введення воєнного стану - всі рішення, пов'язані з воєнним станом. 
 
Друге, не менш важливе рішення, зазначив голова фракції, - це ухвалення цілої низки законів щодо європейської інтеграції в сфері боротьби з корупцією, прозорості процедур тощо, та, як наслідок, ратифікація угоди з ЄС.
 
Третє рішення, сказав він, яке фактично зривало плани РФ по будівництву Південного потоку - два законопроекти, ухвалені у першому читанні щодо української газотранспортної системи, які дозволяли залучати в управління європейських та американські компанії.
 
За словами Сергія Соболєва, ці три найважливіші рішення повинні були сьогодні завершити етап існування цього парламенту, а далі останнє питання, яке залишалось - це закон про вибори, по якому так і не досягнуто домовленості: "І тільки за таких умов можна було заявляти про старт виборчої кампанії".
 
Соболєв підкреслив, що після заяви фракції "УДАР" про вихід з коаліції всі попередні домовленості було зірвані.
 
Він також додав, що тепер Україна приречена йти на вибори "по закону, завдяки якому тут з'явилися януковичі, пшонки та ініші представники ПР та КПУ".
 
"Але ті, хто сподівається, що "Батьківщина" в цих умовах буде проводити хоч якісь консультації по відновленню коаліції - ці сподівання марні. Наші політичні опоненти і ті, хто підтримують агресора і терориста - ПР і КПУ, фракція яка була утворена по завданню родину Януковича-Курченка - "за так звану стабільність і мир" - це наші політичні вороги, і саме тому "Батьківщина" заявляє про готовність йти на вибори", - заявив Соболєв.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини