MENU

Призываю президента Виктора Януковича не мешкая освободить Юлию Тимошенко - Александр Тимошенко

525 0

Олександр Тимошенко подякував у понеділок суддям Європейського суду з прав людини, які назвали арешт його дружини свавіллям.

«Я вдячний усьому світові за підтримку нашої боротьби проти режиму Януковича і підтримку моєї дружини Юлії Тимошенко. Особливо вдячний суддям Європейського суду з прав людини, які одностайно ухвалили рішення і закликали до встановлення справедливості», – мовиться у заяві, яку чоловік ув’язненого колишнього прем’єр-міністра передав Радіо Свобода.

На думку Тимошенка, нарешті весь світ повинен усвідомити те, що в Україні «справді порушуються права людини, є політичні в’язні, люди без суду і слідства роками перебувають у тюрмі».

При цьому Олександр Тимошенко вважає, що рішення Страсбурзького суду – це також оцінка справ проти інших колишніх урядовців.

«Визнання Європою незаконного і політичного мотивів арешту Юлії Тимошенко – це також визнання незаконного переслідування членів її уряду, таких, як Луценка, Данилишина, Філіпчука, Макаренка, Діденка та інших. Всі, хто розпочав ці переслідування, повинні бути найсерйозніше покарані й відповісти за законом», – вважає Тимошенко.

Він закликав президента Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко.

«У ці великі дні перед Пасхою закликаю президента Віктора Януковича і волаю до його Богопошани і свідомості, які, можливо, ще залишились, не гаючись звільнити Юлію Тимошенко, дати їй свободу і, можливо, покаятись за вчинені гріхи», – мовиться у заяві.

Крім звільнення дружини, Олександр Тимошенко вимагає, щоб Юлія Тимошенко невідкладно отримала медичне лікування на волі. За його словами, «вона повинна бути повністю реабілітована і приступити до активної діяльності з порятунку України від чинного окупаційного режиму».

Олександр Тимошенко нині живе в Чехії, де він минулого року отримав притулок.

Європейський суд із прав людини в понеділок визнав необґрунтованим і незаконним досудове утримання під вартою Юлії Тимошенко. Як мовиться в оголошеному у Страсбурзі рішенні суду, цим українська держава порушила низку статей європейської Конвенції про права людини. Про політичні мотиви цього утримання під вартою, про які заявляють у таборі Тимошенко, в самому рішенні Страсбурзького суду нічого не сказано. Це рішення ще не набуло чинності.

 

 

Марина СОРОКА 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини