MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 листопада 2016

1635 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 7 листопада

Михайло Саакашвілі подав у відставку

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі подає у відставку. Він пояснив це тим, що президент підтримує два клани в Одесі, й область здають не просто корупціонерам, а ворогам України. "Коли приїхав до Одеси, я хотів, щоб тут були такі самі темпи розвитку, як у Батумі, й це станеться тоді, коли Одесу буде звільнено від корупції, – пообіців Саакашвілі. – Боротьба триває. Нехай вони не сподіваються й не розраховують позбутися мене. Я той солдат, який іде стільки, скільки може, а потім стільки, скільки треба".

Відставка Саакашвілі: що далі

Обіймаючи посаду голови Одеської ОДА, Саакашвілі мав на руках карт-бланш: його повноваження значно перевищували звичні повноваження голів місцевих адміністрацій. Неформально йому передали контроль над місцевою прокуратурою в особі Давида Сакварелідзе, місцевою поліцією та одеською митницею. Все це повинно було забезпечити сприятливі умови для реалізації своєрідного пілотного проекту щодо боротьби з корупцією. На таких умовах Саакашвілі і займав цю посаду. Але поступово консенсус порушився. Саакашвілі остаточно втратив свої екстраординарні повноваження і контроль над ситуацією в області.

Як Нацрада з питань телебачення й радіомовлення саботує закон про мовні квоти

Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення пішла ва-банк у кришуванні намірів медіамагнатів нівелювати закон про квоти на українські пісні. Незважаючи на викриття схем, закладених у сумнозвісному "меморандумі" медіамагнатів. Незважаючи на всі звернення і заяви. І навіть незважаючи на чітке попередження про неприпустимість саботажу, яке голова Верховної Ради Андрій Парубій зробив в очі Юрієві Артеменку просто на пленарному засіданні. Нацрада, замість того, щоб дезавуювати свою причетність до "меморандуму", видала вже від себе "роз'яснення" квотного закону, яке, по суті, повторює основні незаконні положення "меморандуму".

Суддя, який підтримував заборону Євромайдану, зберіг посаду

Нове підтвердження, що голос громадськості під час судової реформи не буде почутий, якщо він залишиться лише голосом. Черговий "суддя Майдану" пройшов кваліфікаційне оцінювання Вищої кваліфікаційної комісії суддів і вже спокійно довічно буде продовжувати вершити "правосуддя" й отримувати підвищену заробітну плату. І не простий суддя, а той, який підтримав сумнозвісне рішення про заборону Майдану. Суддя Мельничук разом з суддею І. О. Лічевецьким не побачили жодних порушень у постанові судді Б. В. Саніна, якою було заборонено Майдан з 01.12.13 по 07.01.14.

У Порошенка немає об'єктивних причин затримувати Саакашвілі – експерт

Затримувати Саакашвілі на посаді голови Одеської обласної державної адміністрації у президента Порошенка немає об'єктивних причин. Про це в коментарі власному кореспондентові UAINFO повідомив політичний експерт Микола Спірідонов. Він вважає, що Саакашвілі не передумає йти у відставку, бо "вона й так перезріла". "Уже півроку Саакашвілі шукає привід піти у відставку, і зараз наче оголосив причини. Думаю, що вже піде, бо нікуди діватися. Ми не бачимо чітких результатів роботи. Він піде, бо для президента немає сенсу його затримувати. Об'єктивних причин для цього немає", – вважає експерт.

У Маріуполі спалили церкву УПЦ Київського патриархату. ФОТО

У Маріуполі невідомі влаштували пожежу в церкві УПЦ Київського патріархату. Про це повідомив військовий капелан, отець Любомир Кащій. Він повідомив, що ця церква є однією з перших церков у Приазов'ї, яку розташовано найближче до передових позицій. В цій церкві відбувається благословення воїнів, які захищають Україну від російської агресії, а також проводиться нагородження бійців медалями "За жертовність і любов до України". Священник зазначив, що пожежу помітили приблизно о третій годині ранку, вогнеборці приїхали вчасно й оперативно загасили вогонь, але шкода, завдана пожежею, надто велика.

Аваков: Просто згадайте, як ви ставилися до старої міліції

Рівно рік тому вступив у силу закон "Про Національну поліцію України". Більше двох років ми йдемо шляхом реформування всієї правоохоронної системи. На цьому шляху, як і на будь-якому іншому, є труднощі та перешкоди – очікувані і передбачувані – ми про них знали й готові долати. Є труднощі і перешкоди, які неможливо було передбачити, та завдання, які доводиться вирішувати, крокуючи маршем. Не всі рішення виявляються правильними, не всі гори і річки вдається форсувати без перешкод, не завжди вдається йти без зупинок і втрат. Але ми йдемо. Крок за кроком.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини