MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 травня 2017

998 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 травня

Сенат Нідерландів ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Сьогодні в Сенаті проходило тільки голосування без обговорення, дебати з цього питання відбулися 23 травня, й тоді стало зрозуміло, що в парламенті є більшість на підтримку угоди. Схвалення ратифікації в Сенаті залишалось останнім законодавчим кроком, який розблоковує офіційний запуск асоціації Україна-ЄС. Нижня палата парламенту Нідерландів ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС ще 23 лютого. Тепер ратифікаційні грамоти мають передати на підпис королю Нідерландів, а потім надіслати до Брюсселя.

"Відверсалив". Блогери висміяли запухлого Путіна на зустрічі з Макроном. ФОТО, ВІДЕО

Макрон трішки протролив (на тему термодинаміки та "теплоти"), трішки показав фак (про "Раша тудей" і "Спутнік"), трішки процитував Верлена (це вже його стиль) і загалом показав, хто тут хазяїн. Дуже впевнений, справді. Ну а щодо України: кілька днів тому Макрон сказав, що "Росія вдерлася в Україну" ("la Russie a envahi l'Ukraine" – "Russia invaded Ukraine") – що, як для Франції, дуже жорстка формула. Олланд видавався не таким жорстким, не кажучи про решту французьких політиків. Так що кепські справи в Путіна на західному фронті, ой кепські. Прийняли у Версалі й опустили привселюдно.

Хиткий київський фундамент російської "величі": як Путін ударив самого себе

Попри те, що цього удару Україні було завдано, медаль має свій зворотній бік. Путін сам собі завдає удару. Подібними заявами він розписується у вторинності та фальшивості російської державності. Коли Київ був одним із основних політичних центрів Європи, коли Ярослав був тестем найупливовіших людей світу та й сам був одним із них, коли Київ був центром однієї з найбільших держав світу, на місці Москви було болото. І цього ніщо не змінить. Ніяка брехня. Вся "велич" Кремля стоїть на хиткому київському фундаменті, який з-під неї потрібно висмикнути, що потягне за собою руйнування цілої конструкції, яка була побудована на суцільній брехні.

Символ агресії сучасної путінської Росії. ФОТО

Відвідали село Хурвалетті у восьмидесяти кілометрах від Тбілісі – столиці Грузії. Одного дня восени 2011 року місцеві мешканці прокинулися вже на окупованій російськими імперіалістами території. Це село було розділено колючим дротом на дві частини. Цей колючий дріт розділив родини, долі людей, цей колючий дріт перерізав дорогу із села на цвинтар. Цей колючий дріт – це символ сучасної путінської Росії. У зоні розмежування я поспілкувався з місцевим грузином Давидом Ванішвілі, якого російські імперіалісти фактично взяли в полон.

Тепер Путін один проти чотирьох – дипломат

Заяви Путіна свідчать про те, що в їхній теперішній позиції нічого не змінилося. Це означає, що потенційна майбутня зустріч буде важкою з позиції досягнення миттєвих і швидких результатів. Але вона була б дуже корисною в контексті того, що Путін зрозумів би: він залишається один проти трьох. А якщо дивитися на останні заяви з Вашингтону – то проти чотирьох. Це теж важливий момент, який ми повинні враховувати. На поведінку Путіна може вплинути лише скоординована узгоджена й жорстка позиція усіх, хто стоїть з іншого боку, а саме України, Німеччини, Франції та США. Безумовно, ми були б раді, якби до цього долучилися і Канада, і Британія, і Польща.

Як західні ЗМІ ширять російський антисемітизм

На початку травня російські ЗМІ подали інформацію про відкриття кримінальної справи проти полковника КГБ Бориса Стекляра – ймовірного вбивцю найвідомішого графіка УПА Ніла Хасевича. Використаний в тексті набір слів (старенький єврей, переслідування, Україна, націоналісти, колаборанти) давав потрібну російській пропаганді картинку "фашистської хунти в Києві". І це спрацювало, навіть для західних медіа, які передруковували російські повідомлення, особливо акцентуючи увагу на етнічному походженні кагебіста. Адже антиєврейські упередження як можливий мотив справи, компрометують владу України перед демократичним світом.

Що "друзям" із московського болота слід знати про Київську Русь

На землях сучасної України вже 800 років була цивілізація. Точилося бурхливе життя. Творилася історія всього контитенту. А там, де зараз Москва, ще були болота. У Києві вже сотні років правили величні родини, які змінювали політичну мапу Європи, утворювали союзи й будували чудові міста. А там, де зараз Москва, ще були болота. Вже сотні років на землях сучасної України люди від Галичини до Переяслава та Чернігова їздили верхи, обробляли поля, будували потужні фортеці. А там, де зараз Москва, ще були болота. У Києві 150 років вже як писали і читали. З'явилися перші писані закони.  А там, де зараз Москва, ще були болота.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини