MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 травня 2019

904 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 травня

Порошенко не прийшов на допит до ГПУ. Слідчим не повідомили причину неявки

Президент України Петро Порошенко не прийшов у Головне слідче управління Генеральної прокуратури, куди його викликали на допит як свідка у справах Майдану.

Як сказав Горбатюк, протокол допиту від 2016 року не підписаний і досі, тощо тоді для пришвидшення допит був записаний на відео, а пізніше розшифрований на папері. Однак з 2016 року слідчим так і не вдалося зустрітися з Порошенком, щоб президент підписав уже розшифрований протокол.

Российский вызов для Зеленского

Эпистолярный жанр снова в моде. На заявления Кремля новоизбранный президент Украины откликается постами в соцсетях. Резкие отповеди обнадеживают одних и разочаровывают других. Заявления Зеленского отличаются от выступлений Порошенко скорее эстетически – но не этически.

Трамп обіграв Європу в газовий покер, – Focus

"У великій політиці без блефу не обійтися, – пише Штайнгарт. – Досвідчений гравець у покер вдає, що його середня рука насправді виграшна, чим змушує опонентів грати від захисту і підвищує свої шанси на перемогу. Яскравий приклад – Дональд Трамп. Одним лише погрожуванням ввести мито на європейські автомобілі він поставив Єврокомісію на коліна. Увесь світ спостерігав за принизливим видовищем, коли глава організації Жан-Клод Юнкер намагався догодити американському президенту, пропонуючи "поглибити співробітництво". Він у письмовій формі пообіцяв, що Євросоюз імпортуватиме СПГ зі США у більших обсягах. Натомість Трамп не запропонував нічого. Тільки відклав карту з загрозою мит, принаймні, на певний час.

Аtlantic Сouncil: Шаткое перемирие в Газе

Время эскалации конфликта, как полагают, было не случайным – слияние ряда событий в национальном календаре Израиля предоставило ХАМАСу благоприятный фон для давления на Израиль именно в этот момент.

Поскольку условия на местах по своей природе остаются нестабильными, вопрос о том, что будет происходить дальше, остается открытым. Представители как ХАМАСа так и Израиля уверенно утверждают, что победили они. Но ХАМАС – несмотря на то, что он хвастается достижениями после недавнего обмена ударами – будет продолжать подавать жалобы на Израиль. И израильтяне, особенно те, которые живут в зоне обстрела Газы, будут продолжать настаивать на том, чтобы их правительство ликвидировало ощутимую угрозу их безопасности от терроризма ХАМАСа и ПИДЖ.

На Проводи всі повертаються додому – до "своїх" могил. Але віднедавна у нас усіх з'явилися спільні "свої" могили

Весь ряд – однакові ошатні пам'ятники, щедро заставлені пасками, крашанками усіх кольорів, квітами і солодощами. Причепурені та доглянуті, як вся Західна Україна на Великдень.

Остання в ряді могила заставлена високими вінками, вона ще зовсім свіжа – у лютому 2019. І це незавершене відчуття історії зовсім збентежило і прибило до землі. Бо поруч – порожня галявина, заросла соковитою травневою травою. І з острахом розумієш – тут будуть нові могили. Ряд або два ще вміститься, але хай краще буде ряд, ніж два. А ще краще хай буде, як є, проста собі трава.

Евровидение-2019: безопасен ли Израиль?

Вопрос журналиста: "В 30 километрах к югу отсюда взрываются ракеты. Вы обеспокоены этим? Это влияет на вас?"

Сиван Аврахами, организатор пресс-конференции: "Мы просто продолжаем работать, как и планировалось. Сейчас эта проблема перед нами не стоит, поэтому давайте перейдем к другому вопросу. Кто-нибудь еще?"

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини