MENU

У МОН хочуть запустити дванадцятирічку вже з 2024

293 0

Міністерство освіти і науки розглядає можливість запуску дванадцятирічної школи вже з 2024 року, прискоривши реформу на три роки. Про це повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад в інтерв'ю кореспонденту УНН.

"У моєму ідеалістичному уявленні старша школа могла б стартувати з 2024 року, якби ми прискорили цикл базової школи - 7-9 класи - і підготували за 4 роки мережа шкіл, вчителів, простір, але це величезна робота. І ми розуміємо, що якщо ми залишимо це до 2027 року, то шанс, що воно доживе до того часу і буде реалізовано, істотно зменшується ", - зазначила Новосад.

Читайте також: Русскоязычные школы перейдут на украинский язык обучения – Новосад

За її словами, для прискорення запуску реформованої старшої школи необхідні академічні ліцеї, які матимуть відповідних вчителів, змінити зміст освіти, створити належне освітнє середовище, яка буде відповідати академічним напрямками цього ліцею.

При цьому вона уточнила, що зараз МОН займається прорахунком варіантів запуску цієї реформи і оцінкою їх вартості.

Читайте также: Чи справді українська бідніша за російську – блог Пономарева

"Крім того, нам важливо, щоб в реформу вірили, а просто сказати тим, хто думав вчитися 11 класів, що відтепер вони будуть вчитися вже 12, і при цьому не показати перспективи, ніж якісно відрізнятиметься нова школа, що таке академічний ліцей і в чому його перевага, не маючи підготовленої в усіх напрямках бази старшої школи, буде неправильно і некоректно ", - додала міністр.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини