MENU

Украину не считают миролюбивой страной

937 1


Днями групаміжнародних експертів оприлюднилащорічний Глобальний індекс миролюбностікраїн світу, розповідає у блозі Геннадій Ткачук. Україна у цьому рейтингуопинилася десь посередині – на 71 місцізі 158 держав. 


На перший погляд – такапозиція дещо дивна, враховуючи те, щонайбільш миролюбними країнами буловизнано членів НАТО Ісландію і Данію,а Великобританія, військовий контингентякої знаходиться у декількох "гарячихточках", займає 29 місце, тобто в очахміжнародних аналітиків вважаєтьсявдвічі миролюбнішою за Україну.


Здається – в Українинемає територіальних претензій до іншихдержав. Вона не є членом військовихблоків, а наші Збройні Сили не берутьучасть у військових операціях, виконуючисуто миротворчі функції.


Чим у такому випадкуможна пояснити таке низьке місце?


А тим, що Глобальнийіндекс миролюбності розраховується, утому числі і за критеріями політичноїнестабільності, рівня поваги до правлюдини, кількістю ув'язнених та кількістюофіцерів поліції і служб безпеки. А ціпоказники, при усій неагресивностізовнішньої політики України, вперто"тягнуть" її униз рейтинговоїтаблиці.


Міжнародна спільнота,здається, уже втомилася вказуватиУкраїні на порушення прав людини іпоширення авторитарних тенденцій,зазначаючи, що саме це – не менталітет,і не економіка, і не історична доля – єосновною перешкодою для європейськоїінтеграції нашої держави.


Влада – робить вигляд,що все розвивається стабільно іпрогнозовано. Але стабільність – цемовою влади. Мовою фактів – це міжнароднаізоляція.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини