MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 вересня 2023

182 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 вересня.

"Готуються підсилити наші бригади": Зеленський підтвердив, що танки Abrams уже в Україні

Американські танки Abrams уже прибули на територію України. Це 25 вересня підтвердив президент Володимир Зеленський, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZREVATEL.

На своєму каналі в Telegram він написав, що "Abrams вже в Україні й готуються посилити наші бригади"

"Вдячний союзникам за виконання домовленостей! Шукаємо нові контракти, розширюємо географію постачання", – зазначив гарант.

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на новину. "Більше танків, більше дронів, більше ППО, більше далекобійної зброї, більше санкцій. Чим більший тиск на Росію, тим швидше ми переможемо на полі бою", – зазначив він.

Нагадаємо: 19 вересня на відкритті нового засідання у форматі "Рамштайн" американський міністр оборони Ллойд Остін заявив: "Я радий повідомити, що танки M1 Abrams, які раніше обіцяли передати США, незабаром прибудуть до України".

21 вересня президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив, що перші М1 Abrams з'являться на території нашої країни наступного тижня (25 вересня – 1 жовтня).

Фабрика з виробництва понтів на експорт. Подоляк пояснив природу сучасної Росії

Росія намагається справити враження нібито сильної країни, проте насправді її "понти" нічого не варті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що оцінки західних "радянологів" і "кремлінологів" часто відрізняються від українських. Зокрема, українці завжди впевнені у своїх висловлюваннях.

Подоляк також згадав, як висновки ключових світових розвідок про "падіння Києва за три дні" фактично провалилися.

"У російській мові є слово "понты". Воно не має точного перекладу на англійську мову в російському розумінні цього слова, хоча найближчим варіантом до нього є "show-off" (випендрювання - ред.)", - написав він.

Радник підкреслив, що українці краще за багатьох знають природу сьогоднішньої Росії. А саме, що пострадянська РФ епохи диктатора Володимира Путіна - це велика фабрика з виробництва на експорт "понтів", які є способом гіперкомпенсації власних комплексів.

Путін дав Шойгу час до жовтня для зупинення українського контрнаступу, – ISW

Інсайдерське джерело в Кремлі заявило, що російський диктатор Володимир Путін дав міністру оборони Росії Сергію Шойгу термін до початку жовтня 2023 року, щоб покращити ситуацію на лінії фронту, зупинити український контрнаступ і повернути російським військам ініціативу. Саме з цим можуть бути пов’язані активні ворожі контратаки, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.   

"Заява інсайдера, якщо вона правдива, може вказувати на те, що російське військове командування, можливо, віддає наказ про нещадні контратаки, сподіваючись довести український контрнаступ до кульмінації, навіть ціною російського військового потенціалу", – йдеться в звіті ISW.

Аналітики наголошують, що раніше вже спостерігали випадки, коли російське міністерство оборони, побоюючись неминучої втрати прихильності Путіна, активізувало свої зусилля і проводило зачистки серед командирів. Під гарячу руку потрапляли ті, що висловлюють негативні погляди щодо переслідування недосяжних військових цілей за рахунок російських сил.

Прийшов в Україну воювати з НАТО: в полон потрапив колишній мер російського міста 

В полон до українських прикордонників потрапив російський окупант-доброволець, ним виявився колишній мер російського міста Чайковський, що у в Пермському краї. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Третьяков Олексій, колишній очільник міста Чайковський, нещодавно був взятий у полон Силами оборони України поблизу Кліщіївки", - йдеться у повідомленні, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

В ДПСУ зазначили, що колишній мер російського міста зізнається, що прийшов в Україну воювати з НАТО.

"Підрозділів НАТО тут не зустрів, проте визнає, що кацапська пропаганда бреше, а Крим – український", - заявили в Державній прикордонній службі.

Під час спецоперації в Криму ліквідували командувача Чорноморським флотом РФ 

Внаслідок ураження штабу Чорноморського флоту РФ в тимчасово окупованому Севастополі 22 вересня загинули 34 офіцери, серед яких командувач Чорноморським флотом РФ віце-адмірал Віктор Соколов.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сили спецоперацій, інформує UAINFO.org.

"Після ураження штабу ЧФ РФ загинуло 34 офіцера, серед них командувач ЧФ РФ. Ще 105 окупантів було поранено. Будівля штабу не підлягає відновленню", - сказано у повідомленні.

Окрім того, ССО оновили інформацію щодо втрат противника внаслідок спецоперації зі знищення великого десантного корабля "Мінськ".

Оскільки ВДК "Мінськ" на наступний день після атаки мав вийти на бойове чергування, особовий склад був на ньому присутній. Безповоротні втрати склали 62 окупанти.

Аеродром "Халіно" в Курську атакував дрон, знищено керівництво авіаполку, – джерела 

На аеродромі "Халіно" в російському Курську вибухнув безпілотник. Внаслідок чого є ліквідовані та постраждалі серед керівництва авіаційного полку ворога.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у ГУР, інформує UAINFO.org.

Як стало відомо, під атаку дрона потрапив аеродром "Халіно", що розташований) за 7 км на від центру Курська. Свою назву він отримав через однойменне селище, яке розташоване неподалік.

Зазначимо, що на аеродромі базується 14-й гвардійський винищувальний авіаційний полк ім. Жданова, на озброєнні якого є літаки росіян Су-30СМ.

Спочатку "тривожні" новини з аеродрому в Курську почали писати російські Телеграм-канали, пов'язані з авіацією. Натомість російська влада традиційно замовчує те, що сталося. 

Однак як розповіли РБК-Україна джерела у воєнній розвідці, потужний вибух стався на злітно-посадковій смузі.

У соцмережі повідомили, що Гіркіна сильно побили в СІЗО 

Росіяни поширюють у соцмережах фото начебто побитого терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). У повідомленнях заявляють, що віддухопелити Гіркіна в СІЗО міг полонений "азовець", якого разом із ним вивели на прогулянку.

Відповідні фото і заяви поширюються у російських Телеграм-каналах, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

У Мережі публікують фото з побитим начебто Гіркіним, під якими вказують, що напасти на нього міг або полонений "азовець", з яким терориста вивели на прогулянку в СІЗО, або "правий радикал". 

"Пам’ятаєте, дружина скінхеда Рунова (зневажливе прізвисько Гіркіна серед російських "ультрапатріотів" – ред.) скаржилась на те, що її чоловіка везли на суд разом із х*хлом, бойовиком із "Азова", який воював у Маріуполі? Так от з місць повідомляють, що історія мала продовження і на Рунова був скоєний напад під час прогулянки в СІЗО. Напав правий радикал", – йдеться в повідомленнях російських пабліків.

"Звичайно, без "зеленого світла" з боку адміністрації це було неможливо. Очевидно, Рунов ніколи не вийде із СІЗО", – припускають автори повідомлень.

Жан Беленюк здобув медаль чемпіонату світу-2023 з боротьби та ліцензію на Олімпіаду-2024

Олімпійський чемпіон Токіо-2020 у греко-римській боротьбі Жан Беленюк став призером чемпіонату світу-2023, який відбувається у сербському Белграді.

32-річний лідер збірної України з греко-римської боротьби завоював "бронзу" у ваговій категорії до 87 кг, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Беленюк розпочав виступи на ЧС-2023 впевненою перемогою над американцем Закарі Браунагелєм (5:1), проте вже в наступній сутичці поступився лідеру посіву Алі Дженгізу з Туреччини (1:3).

Оскільки Дженгіз вийшов до фіналу змагань, то українець отримав шанс поборотися за медаль у втішних сутичках. Там Жан переміг Тоні Метсомекі з Фінляндії (5:1) та Жалгасбая Бердимуратова з Узбекистану (5:3).

А у вирішальному поєдинку за "бронзу" Беленюк переконливо переміг Нурсултана Турсинова з Казахстану (7:2).

Це нагорода стала для Жана п'ятою в кар'єрі на чемпіонатах світу з боротьби. Раніше він двічі здобував "золото", а також по одному разу "бронзу" та "срібло".

Крім того, Беленюк виборов ліцензію на Олімпійські ігри-2024, які відбудуться в Парижі. Зазначимо, що на Іграх-2020 у Токіо він здобув "золото", а в Ріо-2016 виграв "срібло".

Це друга олімпійська ліцензія для України за підсумками ЧС у Белграді. Першу у жіночій спортивній боротьбі здобула Ірина Коляденко, вигравши "бронзу" у ваговій категорії до 62 кг.  

Закос під Тіну Кароль: продюсер Олі Полякової виправдав новий образ "королеви ночі" 

Знаменита українська співачка Оля Полякова, яка відома публіці своїми епатажними яскравими вбраннями та танцювальними хітами, кардинально змінила імідж. Усе частіше зірка постає перед аудиторією в ліричному, спокійному та ніжному образі. А в нещодавньому кліпі артистки на потужну пісню "У твоїх обіймах", який зрежисерував Алан Бадоєв, колишню "королеву ночі" взагалі порівняли з Тіною Кароль. 

Ба більше, фанати другої співачки звинуватили Полякову в тому, що вона "краде" у Кароль її стиль. Утім, продюсер Михайло Ясинський під час спілкування з ведучим Славою Дьоміним на його YouTube-каналі запевнив, що "Оля не змінилася", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Разом з тим Ясинський усвідомлює, що заперечувати помітні зміни в творчості Полякової було б безглуздо. Проте він все ж наголошує, що змінилася не співачка, а все навколо. Нові жорстокі реалії вимагають змін, тож зірка цілком логічно трансформувалася, як і всі українці. Тепер вона співає про переживання жінок, які чекають коханих з війни, а також про незламність та віру нашого народу. 

"Оля не змінилася. Змінилося життя навколо неї й змінилося життя тієї Оліної аудиторії. Змінився репертуар. Раніше жінки гуляли, ювілеї, свята, а зараз у них чоловіки на фронті. Проживають інше життя. Це не поворот, а розкриття. Це не маркетинг", – наголосив Ясинський. 

У новому кліпі Полякова постала перед аудиторією в білому костюмі, у якому тривалий час безуспішно намагається вибратися з глибокої прірви. 

"Окоп у кліпі – це більше ніж символ. Це правда життя, вона йде до свого коханого. Ліжко стало пустелею. Це рефлексія творця, Алана. Пісня писалася саме для Олі. Ми працюємо для своєї аудиторії", – додав продюсер. 

Вівці випадково з'їли понад 270 кг канабісу: "Стрибали вище, ніж кози"

Стадо овець перейшло на дещо іншу дієту після того, як з'їло понад 270 кг канабісу.

Про це повідомляє Newsweek, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

Поряд із містом Альмірос у Фессалії, Греція, теплиця, в якій вирощують лікувальну марихуану, стала несподіваною закусочною для тварин, що ховалися від шторму Даніель.

Шторм призвів до випадання найвищої за всю історію місячної кількості опадів у Європі. Безперервний дощ завдав шкоди центральному регіону, поєднуючи зливи з зсувами, руйнуючи дороги і мости і завдаючи шкоди життєво важливим запасам води.

Намагаючись уникнути повені, стадо овець сховалося в теплиці і одночасно "зібрало урожай" канабісу.

Здивований пастух спостерігав, як його стадо почало демонструвати те, що він назвав "дивною поведінкою".

Власник теплиці розповів: "Я не знаю, сміятися чи плакати. Ми мали хвилю спеки, і ми втратили багато продукції. У нас були повені, ми втратили майже все. Тепер це... Стадо зайшло до теплиці та з'їло те, що лишилося. Щиро кажучи, не знаю, що сказати".

Грецьке видання новин процитувало Янніса Буруніса, власника ферми, який сказав місцевому радіопродюсеру: "Вони знайшли зелень, яку можна їсти", а потім додав, що вівці "стрибали вище ніж кози, чого ніколи не буває".

2017 року уряд Греції легалізував використання канабісу з медичною метою. 2023 року в країні відкрили свій перший в історії завод з виробництва лікарської марихуани. Вирощування канабісу для медичних цілей надало країні необхідні економічні можливості. Компанії почали робити суттєві інвестиції у країну. Чиновники грецького уряду прагнуть скористатися потенційними економічними вигодами, створивши нормативну базу для вирощування, переробки та експорту канабісу.

Канабіс розглядається як вирішення деяких проблем, з якими стикаються грецькі фермери, які останніми роками зіткнулися з падінням прибутку від традиційних сільськогосподарських продуктів.

Тварини, які вживають канабіс, можуть бути надзвичайно небезпечними, як собака, яка випадково з'їла весь запас свого господаря.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини