MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 березня 2024

56 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 березня. 

Не виключають спроб проникнення ДРГ до Києва. Рада оборони ухвалила термінові рішення 

У Києві на засіданні Ради оборони щодо забезпечення безпеки міста ухвалили низку рішень. Все через загрозу проникнення ворожих ДРГ до столиці та погрози Росії посилити ракетні атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал КМВА, інформує UAINFO.org

Ракетні атаки

За словами начальника КМВА Сергія Попка, приводом засідання Ради оборони міста стали останні заяви керівників країни-агресора щодо намірів збільшити кількість ракетних атак, спрямованих на цивільні об’єкти та мирних громадян України та Києва зокрема.

"Це підтверджується останніми ракетними ударами із застосуванням озброєння з найкоротшим часом прильоту", - зауважив Попко.

Загроза ДРГ

Крім того, він акцентував, що не виключається загроза спроб проникнення на територію міста диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) противника, залучення агентів російських спецслужб та інших ворожих елементів для дестабілізації ситуації в столиці.

Що вирішили

Як розповіли в КМВА, враховуючи цю інформацію, Рада оборони Києва прийняла такі рішення.

Німецький євродепутат: Немає альтернативи перемозі України 

Перемога України у війні проти РФ не має альтернативи. Якщо Україна зазнає поразки, це стане сигналом для інших диктаторів.

Таку думку в інтерв'ю РБК-Україна розповіла депутат Європейського парламенту Віола фон Крамон-Таубадель, інформує UAINFO.org

"Насправді ми не маємо альтернативи тому факту чи вимозі, що Україна має перемогти, Україна має досягти успіху. У наших справжніх інтересах досягти цього", - сказала вона.

За її словами, всі чудово розуміють, яку загрозу Росія становить для нас, не тільки для України, але якщо Україна зазнає невдачі, "це буде жахливо, і це також стане сигналом для інших автократів та інших диктаторів".

Віола фон Крамон-Таубадель висловила впевненість і в тому, що війна стає ближче і "це цілком очевидно".

Московський патріархат офіційно оголосив війну в Україні “священною” і назвав її кінцеву мету

Документ було схвалено під час соборного з'їзду у Храмі Христа Спасителя у Москві за участі ієрархів РПЦ та пов'язаних із цією церквою громадських діячів. 

Так званий "Всесвітній російський народного собору" під головуванням голови Російської православної церкви (РПЦ) патріарха Московського Кирила видав "наказ", у якому війна в Україні називається "священною". Після її закінчення "вся територія сучасної України має увійти до зони виняткового впливу Росії".

Текст цього “наказу” в середу, 27 березня опубліковано на сайті Московського патріархату, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.  

"Спеціальна військова операція", як називають в РФ війну в Україні, проголошується "новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу, що ведеться на землях Південно-Західної Русі проти злочинного київського режиму і колективного Заходу", а з "духовно-моральної точки зору" - "священною війною, в якій Росія та її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію “Утримуючого”, що захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм”.

Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”

Російським спецслужбам було відомо, звідки прийдуть бойові групи та через які дві країни вони переміщувались на територію держави-агресора.

У Кремлі було відомо про підготовку терористичної операції на території Росії щонайменше від 15 лютого. Про це заявив начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов під час розмови на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

Коли стало відомо про атаку

“Як мінімум, 15 лютого 2024 року РФ знала про підготовку. Я вам більше скажу, ця інформація пройшла через розвідуправління угруповання в Сирії. От звідти вона пішла на Москву. І нехай не розповідають казки, що це дивним чином все матеріалізувалось нізвідки”, ― сказав  він.

За словами шефа української військової розвідки, у Кремлі знали, звідки прийдуть бойові групи, через які дві країни вони переміщувались на територію держави-агресора.

Чому в РФ не запобігли теракту

“Для чого вони допустили, щоб це сталося ― є кілька варіантів. Перше ― це, як у них прийнято, боротьба “веж” [Кремля], аби зараз зняти кількох високопосадовців. Інший варіант ― вони насправді недооцінили масштабів того, що станеться. Думали, що це буде більш локально, і хотіли звинуватити в усьому Україну”, ― зазначив начальник ГУР МО України.

 Він зауважив, що у Кремлі уже тричі змінювали версії того, що сталось у підмосковному “Крокус Сіті”, намагаючись хоч якось приплести до теракту так званий “український слід”.

The New York Times: У Росії після теракту наростає міжетнічна ворожнеча

У Росії посилилася ксенофобія, оскільки четверо затриманих, які нібито причетні до теракту, є вихідцями з Таджикистану

Після нападу на концертний зал «Крокус Сіті Холл» у Росії посилилася антимігрантська риторика, що загрожує перерости у міжетнічну ворожнечу всередині РФ. Про це пише The New York Times, інформує UAINFO.org

Мільйони трудових мігрантів та росіян з-поміж етнічних меншин і раніше стикалися з ксенофобією, тепер же вона значно посилилася, оскільки четверо затриманих, які нібито причетні до нападу, є вихідцями з Таджикистану.

«Мігранти потрібні як гарматне м'ясо для російської армії і як робоча сила. І коли владі потрібно буде виконати план боротьби з тероризмом, вони також зосередяться на цій групі. Вони хапатимуть таджиків і звинувачуватимуть українців. Це було зрозуміло від самого початку», – сказала російська правозахисниця Світлана Ганнушкіна.

Читайте також: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”

Таджики в Москві настільки налякані, що майже не виходять на вулицю. Вони тепер побоюються не лише депортації, а й того, що їх можуть силоміць послати на війну проти України.

Зазначається, що Путін завжди прагнув використовувати етнічну напруженість у власних цілях. Його прихід до влади був пов’язаний з війною в Чечні, де Росія намагалася жорстоко придушити сепаратистські рухи. Путін також сприяв розпалюванню сепаратизму в грузинських регіонах Південна Осетія та Абхазія для подальшої їх окупації.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини