MENU

Выборы-2012 - не борьба политиков, а борьба прошлого и реальности - Константин Усов

1144 1


Для мене вибори 2012 – цене боротьба політиків. Це боротьбаминулого, що не минуло, і реальності, наяку ми заслуговуємо.

Об этом на своём блоге написал журналист Константин Усов.Напомним, 30 июля 2012 года съезд Объединённойоппозиции «Батьківщина» проголосовалза выдвижение Усова по мажоритарномуокругу в Одесской области.


«Всі ви знаєте, що якжурналіст і громадянин я хочу і стараюсьзмінити ситуацію. Справді всім серцембажаю жити в іншій Україні, хочу бути вній щасливим і бачити навколо себе іншихщасливих людей. Та, мабуть, як і всі, япросто не бачу на кого можна покластисподівання, кому можна довірити своїнадії. Тож після важких роздумів, вирішив:спиратимусь на власні сили й сили такихяк я», - пишет Усов.

Мажоритарка –це шанс. Для мене і для покоління всіхтих, хто має вищу або декілька вищихосвіт, хто володіє іноземними мовами,хто вчився або працював за кордоном іточно знає, якою може та повинна бутидержава. Все буде чесно: політики новоїгенерації – не можуть бути призначенцями.Це не ті, кого запросили вожді. Це ті,кого обрали люди. Саме тому я відмовивсявід прохідного місця в одному зі списківта пішов важким, але чесним шляхомсамовисування.

Так, були аргументи"проти". Найперший – страх втратитидовіру та підтримку колег-журналістів,котрі можуть оцінити мій вчинок якбажання дістатись "корита". Доведу,що все може бути інакше, і вважаю цейнамір більшою цінністю, ніж здатністьстримувати себе.

Другий аргумент"проти" – це гроші. Не секрет, щомоїх власних статків не вистачить і напару біг-бордів. Але ідея полягає в тому,щоб вони не знадобились. З одного боку,я створюю виборчий фонд, куди, сподіваюсь,люди перерахують якісь кошти. З іншого,вже зараз отримую підтримку, за яку непотрібно платити: хтось надає необхідніприміщення і обладнання, хтось –інтелектуальну допомогу. І це не друзіта знайомі – це однодумці, яких виявляєтьсязначно більше, ніж я міг сподіватись.

Вірюу власні сили та встановлюю нові правила.Наперед скасовую для себе порочнудепутатську недоторканність та всіпов'язані з нею пільги – заявляю про цеофіційно. Обіцяю вести кампанію відповіднодо європейських традицій: доброчесно,відповідально і кришталево прозоро.

Яне збираюсь ставати політичнимфункціонером – я справді змушу державупрацювати. Чиновники повинні добросовісновиконувати свою роботу, або піти геть.Знаю, що це можливо, і знаю, як цьогодосягти. Був у багатьох країнах. Нещодавноповернувся зі Сполучених Штатів, довгийчас жив у Великобританії. Вивчив багатомоделей боротьби з корупцією, контролюза владою, економічного зростання.Ефективних моделей. І оскільки я занадтомолодий, аби сумніватись, що запровадитиїх в Україні можливо, я просто зроблюце.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини