MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 серпня 2023

136 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 серпня. 

Під натиском ЗСУ окупанти відступили з позицій біля Авдіївки

Українські військові вибили російські війська з позицій у районі Авдіївки Донецької області в середу, 2 серпня. Крім того, сили оборони стримують наступ окупантів на Лимано-Куп'янському напрямі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар речника Генерального штабу Збройних Сил України Павла Ковальчука в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

"У ході ведення Силами оборони наступальних штурмових дій противник вимушено відійшов з позицій в районі південніше Авдіївки", - сказав він.

Крім того, за його даними, на Бахмутському напрямку українські військові продовжують вести наступальні дії південніше міста.

"Ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення північніше та західніше Кліщіївки, а також північно-західніше Курдюмівки", - додав Ковальчук, зазначивши, що ворог продовжує чинити опір, застосовує резерви, тривають важкі бої. 

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Водночас сили оборони ведуть наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках та закріплюються на зайнятих рубежах, завдаючи значних втрат противнику.

"Повна нісенітниця". Данілов про статтю Politico щодо "плану на випадок загибелі Зеленського"

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував статтю американського видання Politico про те, що Україна має план на випадок загибелі президента Зеленського.

Про це Данілов сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Секретар РНБО різко заявив, що все, що написано у цій статті – "повна нісенітниця". 

"По-друге, не треба зараз під час війни нам підкидати такі інформаційні "вкиди"... Ці журналісти, на превеликий жаль, взагалі не розуміють, про що йдеться. Це абсолютно некоректна інформація. Ніяких планів немає. Є президент країни і Верховний головнокомандуючий Збройних сил, який виконує свої обов’язки. Для чого це зробило поважне видання Politico – мені складно сказати, але ми можемо здогадуватись. У нас є Конституція, у нас є закон і ми знаємо, як треба робити", – сказав Данілов.

РФ на Лимано-Куп'янському напрямку не досягла нічого від слова "взагалі", – експерт 

На Лимано-Куп'янському напрямку у окупантів іноді виходить досягти тактичних успіхів, але українські війська постійно відбивають території. При цьому загарбники не мають жодних досягнень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Ставка на Крим та новий імпульс на півдні. Як розвивається контрнаступ ЗСУ, інформує UAINFO.org.

"Ворог намагається діяти у посадках, у так званій "зеленці", місцями застосовує артилерію та танки. Але якщо глобально говорити про Лимано-Куп'янський напрям, то Росія нічого не досягла від слова "взагалі", - оцінив ситуацію керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко у коментарі РБК-Україна. 

За його словами, росіяни не змогли досягти жодного із раніше заявлених завдань - ні мінімум, ні максимум. 

"Її війська не вийшли на Борову (Харківська область, - ред.), не прорвали нашу оборону і не зайняли лівий берег річки Оскол, а також не вийшли на можливість атакувати наші позиції в районі Білогорівки та Бахмута з північного флангу", - додав експерт.

Забезпечити армію "птахами", що вибухають: аеророзвідниця Марія Берлінська назвала одну з умов перемоги України у війні

Суттєвий військовий перелам на користь України може відбутися за умови наявності у ЗСУ сотень тисяч дронів на місяць – про це в коментарі для ТСН.ua розповіла відома волонтерка та аеророзвідниця Марія Берлінська, інформує UAINFO.org.

"Ця війна все більше й більше набирає обертів війни дронів, – каже Марія Берлінська. – Скільки б ми не затягнули на поле бою важкої техніки, але є таке, що БПЛА за 500-600 доларів може уразити, наприклад, бойову машину за 1 мільйон доларів".

І продовжує: "Ворог розуміє цю перевагу, тому зараз дуже активно застосовує різні ударні дрони – як "Ланцети", так і багаторазові дрони, баражувальні боєприпаси. Процес у них не стоїть на місці, вони однозначно нарощують виробництво, і це не можно недооцінювати. Ми кожного дня бачимо, як "Ланцети" працюють по нашій техніці, як сильно пошкоджуються зразки дорогої техніки. Техніку можливо відновити, а людей, на жаль, ні".

За словами Берлінської, ворог активно централізовано закуповує комплектувальні до різних систем дронів, локалізує виробництво "Shаhed" у Татарстані.

"Будуються великі виробничі потужності. Ворог зрозумів, що той, хто матиме більше дронів – виграє цю війну. Ворог готовий воювати довго. Росія вміє грати довго. Це дуже ресурсоємна країна, яка залучає ресурси Ірану, виробничі потужності та компоненти Китаю, Білорусі. Нам потрібно усвідомити те, з ким ми маємо справу. Нам важливо дуже реалістично оцінювати ситуацію. Це війна технологій, це найбільша війна дронів в історії людства. Україна має відповідати симетрично й технологічно, інакше ми зайдемо в ситуацію поразки", – каже Марія.

До цього Марія Берлінська додає: "Жодна серйозна операція, оборонна й наступальна, неможлива без задіяння безпілотників. Це – можливість корегувати вогонь. Саме БпЛА задають динаміку на полі бою. Ударні здатні відпрацьовувати, як вогневі засоби. Це як дешеві, так і високоточні снаряди. Якщо дрон уражає склад із боєприпасами ворога на десятки мільйонів доларів, то це означає, що знищено насправді потенційну спроможність ворога завдати збитків на сотні мільйонів доларів. В разі знищення ці снаряди вже не полетять на наші міста, лікарні, школи, на наших дітей".

Снєгирьов назвав п'ять ключових помилок АТО, про які варто пам'ятати сьогодні

Перший етап гібридної війни в України почався із Криму. Тоді російським спецслужбам вдалося інкорпорувати місцеву владу, щоб вона була лояльною до російської військової окупації. Саме з цього періоду варто почати відлік помилок військово-політичного керівництва України, які стали на заваді ефективному протистоянню російській агресії.

Таку думку у соєму блозі висловив військовий експерт, співголова громадської ініціативи Права справа Дмитро Снєгирьов, інформує UAINFO.org.

Перша. 5 березня 2014 року Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про затримання «спікера» кримського парламенту Константинова та «прем'єр-міністра» автономії Сергія Аксьонова. Їх вимагали доставити в суд для обрання запобіжного заходу.

Щодо Аксьонова та Константинова правоохоронні органи України розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 109 КК республіки. А саме «дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади».

5 березня 2014 року Шевченківський суд виніс постанову, а вже 7 березня делегація з Криму на чолі з Володимиром Константиновим зустрілася з депутатами Держдуми РФ. А потім поспілкувалася з сенаторами з Ради Федерації. Під час зустрічей «спікер» кримського парламенту пообіцяв зробити все можливе, щоб український півострів приєднався до Росії.

Показовим є той факт, що Константинов, незважаючи на постанову Шевченківського суду та розслідування справи українськими правоохоронцями, летить у Москву.

Звертаю увагу, що повітряний коридор літака з кримською делегацією колаборантів на чолі з Константиновим пролягав над територією України і забезпечувався українською стороною. Підняти в повітря винищувачі і посадити на український аеродром літак зі зрадниками – це справа суто технічна.

У всіх мешканців Москва-Сіті є тверда впевненість, що Бог трійцю любить і "прилетить" ще – політтехнолог 

Політтехнолог, публіцист і колишній спічрайтер російського диктатора Володимира Путіна Аббас Галлямов в інтерв'ю Radio NV розповів, як почуваються жителі Москва-Сіті після другого за три дні прильоту безпілотника по цьому комплексу, інформує UAINFO.org.

"Той факт, що [1 серпня] прилетіло рівно туди, куди прилетіло і попереднього разу, це дзвінкий ляпас Міністерству оборони, яке під час попереднього прильоту до Москви-Сіті заявило, що ми, мовляв, придушили засобами радіоелектронної боротьби ці безпілотники, вони збилися з курсу й впали куди попало, влучили в Москва-Сіті. Оскільки сьогодні вдруге прилетіло в Москва-Сіті, стає очевидним, що або ви якось пригнічуєте дивно, — "все, що незрозуміле летить, давайте на Москва-Сіті будемо перенаправляти", — або вони брешуть", — сказав Галлямов в ефірі Radio NV.

За словами політтехнолога, українці "конкретно демонструють", що ціляться саме в Москва-Сіті.  

"Тобто тепер у всіх мешканців Москва-Сіті є тверда впевненість, що Бог трійцю, як то кажуть, любить: "І спеціально в нас ціляться". Значить, треба бути дурнем, щоб тут сидіти і чекати. А там дійсно зібрано багато міністерств, відомств. Там є і житлові будівлі. Там є маса офісів, комерційних структур. Є всякі розважальні заклади. І вся ця публіка зараз вкрай стривожена", — розповів він.

"Це пиз*ець. Не поїду більше сюди". Удар ЗСУ допоміг окупанту "переосмислити" своє життя. ВІДЕО 

Наскільки б сильним не був вплив на росіян кремлівської пропаганди, зіткнувшись з реаліями війни, вони, часом, все ж "переосмислюють" те, що відбувається, і досить швидко холонуть до нав’язаних їм ідей про "велич РФ". 

Чудовим прикладом цьому став один з окупантів, який потрапив під обстріл українських захисників у районі Кремінної, в результаті чого на нього раптом зійшло "прозріння", інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Отримавши кілька досить серйозних осколкових поранень і провалявшись близько чотирьох годин в очікуванні евакуації, росіянин нарешті зрозумів, що їхати на війну до чужої країни було не найкращою ідеєю. 

"Ось так ось ми доїхали. Еб*ть мій х*й… Роз'ї*ало пиз*ец! Це пиз*ець, пацани, я не поїду більше сюди", — зізнався він, скиглячи від болю.

Історія сумнозвісного борделю нацистів "Салон Кітті": як лідери Рейху використовували секс-працівниць у своїх цілях

Борделі нацисти влаштовували всюди – навіть в концтаборі Аушвіц. Хоч офіційно розпусний спосіб життя в Німеччині не схвалювався, адже Гітлер у "Майн кампф" назвав секс-працівників "ганьбою для людства". На практиці ж ситуація вийшла дещо інакшою, бо заповзятливі нацисти швидко зрозуміли, що борделі можна використовувати у власних цілях.

Найвідомішим борделем нацистів був "Салон Кітті". Про історію сумнозвісного закладу розповіло видання New York Post, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Історія Кітті Шмідт

Німецька економіка занепала після поразки в Першій світовій війні. Галопуюча інфляція в буремних двадцятих сприяла поширенню не надто легальних видів бізнесу. Публічні будинки, драг-шоу та порнографія були всюди, і багато колишніх чесних громадян були змушені займатися секс-торгівлею, щоб просто вижити.

"Поїсти в потяг": російські туристи намагалися вивезти з готелю у Туреччині 35 кг їжі. ВІДЕО

У курортному місті Анталія в Туреччині російські туристи намагалися викрасти з готелю 35 кілограмів їжі. Громадян країни-агресора спіймали на гарячому працівники місця відпочинку.

Відповідні кадри поширилися у мережі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На них видно, як співробітники готелю вилучали усе, що росіяни принесли у номер за час відпустки. 

Судячи з ролика, вони щодня під час кожного прийому їжі в ресторані виносили звідти вершкове масло в маленьких упаковках, пакетики з чаєм та солодощі, бляшанки з газованими напоями, призначені для вживання лише на місці. Було також виявлено великі пакети сухофруктів та інші фрукти, які також пропонують туристам на сніданок, обід та вечерю.  

Загалом ці відпочивальники з Росії принесли у свій номер 35 кілограмів різноманітних харчів, які хотіли вивезти з готелю. Коли цей намір було викрито, одна з росіянок почала виправдовуватися і просила залишити їжу, адже вони просто хотіли поїсти її в потязі. 

"Дівчатка, ну поїсти хотіли. Гостинці. Дорога, ну в поїзд поїсти", – говорила вона.

У пакетах, які спакували із собою росіяни, також знайшлися косметичні засоби – гелі для душу, шампуні, мило, які готель видає кожному гостю та регулярно оновлює їх наявність у номерах. 

Панін розкрив всю правду про секс з Кіркоровим 

Російський актор Олексій Панін розповів про артистів-гомосексуалістів. Він зазначив, що йому довелося вибачатися перед Максимом Галкіним за інтерв'ю Ксенії Собчак, після якого глядачі подумали, що у них були інтимні стосунки, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Насправді, як розповів актор, у нього не було сексу з Галкіним. Зате у нього були близькі стосунки зі співаком-путіністом Філіпом Кіркоровим. Детальніше розповідати про це Панін не захотів, але по його реакції помітно, що йому соромно за це.

"Я їб*вся з Філіпом Кіркоровим", - чітко вимовив Панін. 

Також він додав, що в російському шоу-бізнесі є ще одна людина, яка належить до ЛГБТ-спільноти. За словами Паніна, це актор театру і кіно Віктор Сухоруков.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини