MENU

Крим стане черговим банкрутом Путіна після Абхазії та Південної Осетії

1038 0

Проросійські настрої в Криму раніше уявлялися мені як певний культурно-духовний напрямок, який породжує організований громадянський і політичний рух.

От люблять люди Росію і все. Вважають Крим і Східну Україну своєю територією, яка духовно й ідентично зв'язана навіки з Москвою. Тож у так званому возз'єднанні з Росією бачать своє майбутнє.

А насправді виходить, що це банальна провокація політичних і фінансових банкрутів, злодіїв і пройдисвітів. І Путін робить ставку саме на таких покидьків. Ставку на політичного небіжчика Януковича та на фінансового банкрута Константінова, який винний лише одному «Укрексімбанку» понад мільярд гривень. Переконаний, що решта сепаратистів – не кращі. Ними рухає лише жадоба грошей.

Неважко зрозуміти, що ніяким російським патріотизмом, ідеєю євразійської інтеграції тут і близько не пахне. Злодій і пройдисвіт не може бути патріотом, бо обкрадає своїх співвітчизників.

Якщо хто думає, що це повернення до СРСР – до морозива по 20 копійок і ковбаси по 2,80, той також глибоко помиляється. Мова йде про банальний грабунок і перерозподіл власності.

Навіть 5 мільярдів доларів допомоги, які нібито пообіцяв Путін для Криму, «брати-визволителі» скерують не на інвестиційні та соціальні програми, а на будівництво мосту через Керченську протоку. Щоб ви і не сумнівалися, на цьому проекті «дружби» вони «освоять» не менше 60%. Це кошти не на розвиток Криму, збільшення його туристичної привабливості й підняття добробуту російськомовних кримчан. Це кошти в кишені російським і кримським корупціонерам.

Що це дасть простим кримчанам? Ще більше зубожіння та повне розчарування. Крім того, Крим буде напряму з'єднано з нестабільним регіоном Північного Кавказу та стане ще однією потенційно «гарячою точкою» – зоною конфлікту в сфері впливу Москви.

Кримчан, незалежно від їхньої національності та мови спілкування, попередня влада позбавила земель, південного узбережжя, заповідників, а маріонетки Кремля та їхні хазяї обберуть жителів Криму до нитки, і при цьому позбавлять їх права навіть обурюватися цьому грабунку.

Щоб переконатися в цьому, варто глянути на Південну Осетію та Абхазію, які по-злодійськи були окуповані 2008 року. В Інтернеті є дуже багато фото і відеоматеріалу про економічні і соціальні «успіхи» цих невизнаних цивілізованим світом квазі-держав.

 

Це і є банкрути Путіна. Криму з ними не по дорозі.

Тож, переконаний, що спільними зусиллями жителів півострова, українського суспільства й уряду, європейського і світового співтовариства ця криза буде розв'язана на користь кращого майбутнього Криму і всієї України.

Андрій ПИШНИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини