MENU

Росія – це часто Європа навиворіт. Як Кончіта Вурст, приблизно

1008 1

Про транссексуальну геополітику.

Одна з особливостей російсько-євразійської цивілізації – в тому, що вона завжди надихається якимись європейськими ідеями, але постійно доводить їх до неприродно екстремального вираження. Змінює їх до невпізнаваності. Робить їм радикальні пластичні операції.

При цьому до свого напівбожевільного вираження цієї ідеї доходять саме тоді, коли прагнуть боротися проти цих самих європейських ідей. Коли клони повстають проти «справжніх», вважаючи себе більш справжніми, ніж їхні «батьки».

Капіталістична експлуатація є європейським винаходом, але найбільш експлуататорським режимом став сталінізм з його колективізацією, що «боролася» проти європейської експлуатації. Поняття «духовності» народилося в німецькому романтизмі, але тільки в Росії стало тим незрозуміло-таємничим, що здатне протистояти німецькому Ordnung’у.

Націоналізм є європейським винаходом, але тільки радикальний російсько-радянський націоналізм мав нахабство вважати себе силою, що бореться проти "буржуазного" націоналізму всіх інших народів.

Росія – це часто Європа навиворіт, яка дуже хоче відрізнятися, але використовує при цьому європейські ідеї. Просто змінює їх до невпізнаваності. І себе, при цьому, змінює до невпізнаваності. Вона бере європейське тіло, радикалізує його елементи, провінційно підкреслює щось найбільш одіозне та божевільне, вставляє кілька імплантантів, нарощує волосся там, де всі ходять акуратно поголеними, і стверджує, що це її ідентичність. Що такою вона була завжди.

Як Кончіта Вурст, приблизно.

Volodymyr Yermolenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини