MENU

Більше 3 мільйонів підписів за референдум щодо НАТО принесли на Банкову. ВІДЕО

5823 1

Партія "Батьківщина" зібрала понад 3 мільйони підписів за проведення референдуму про вступ України до системи колективної безпеки і оборони НАТО і вимагає від президента оголосити проведення відповідного референдуму. Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко біля адміністрації президента, куди активісти принесли коробки з підписами українців, повідомляється на офіційній «Фейсбук»-сторінці політсили.

 

Члени "Батьківщини молодої" за допомогою коробок виклали на площі перед будівлею АП напис "НАТО – це мир".
 
"Наша команда зібрала 3 мільйони 300 тисяч 931 підпис українців за те, щоб разом з парламентськими виборами провести референдум щодо вступу України в НАТО. Так передбачено Конституцією України, і тепер слово за президентом", - наголосила вона.

 

 
На думку лідера "Батьківщини", коли Україна відмовилася від ядерної зброї, була допущена стратегічна помилка, оскільки країна не добилася свого членства в колективній системі безпеки і оборони НАТО.
 
"За цю помилку сьогодні український народ платить дуже велику ціну життям і здоров'ям своїх громадян", - сказала вона.
 
"Зараз прийшов час негайно цю помилку виправити для того, щоб зберегти стратегічний мир, щоб раз і назавжди унеможливити будь-яку військову агресію проти себе", - наголосила Юлія Тимошенко.
 
Лідер "Батьківщини" вважає, що процес вступу до НАТО можна розпочати з проведення всеукраїнського референдуму.

Вона зазначила, що згідно з Конституцією президент може видати указ про те, щоб негайно провести відповідний референдум.
 
За словами Тимошенко, згідно з останніми опитуваннями, на референдумі за вступ України до НАТО готові проголосувати 64% українців.
 
"Це означає, що Україна сьогодні розуміє – іншого шляху для повернення в Україні миру не існує", - підкреслила вона. 

Тимошенко запевнила, що володіє всіма аргументами, щоб переконати президента негайно розпочати процес проведення всеукраїнського референдуму за вступ до НАТО.
 
"Якщо ми знову втратимо час і зараз негайно не розпочнемо наш рух до НАТО – це буде ще одна стратегічна помилка, яка в майбутньому принесе нові загрози для національної безпеки України, її суверенітету, миру та збереження наших кордонів", - сказала вона.
 
За словами лідера партії, зібрані підписи свідчать про те, що українці повністю розділяють позицію "Батьківщини" щодо необхідності проведення референдуму.
 
"Все є для того, щоб діяти сильно та рішучо, потрібна лише політична воля. І я переконана, що таку політичну волю треба проявити", - заявила вона.
 
Відповідаючи на запитання, чи відбудеться її зустріч з президентом, Тимошенко сказала: "Було б правильно, якщо б ми могли з президентом сьогодні зустрітися і обговорити питання невідкладного оголошення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО, а також всі інші питання, пов’язані з проведенням реформ в Україні, з організацією єдності демократичних сил в новому парламенті".
 
"Я думаю, нам є про що поговорити з президентом заради стабільності та справжніх перетворень в нашій державі", - додала вона.

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини