MENU

Війна на сході України не дотягує до категорії громадянської - думка

7608 0

Важливий текст Ігоря Соломадіна про характер війни на Донбасі. Чи є ця війна громадянською?

Якщо підходити з точки зору громадянства вояків, які стріляють один в одного, то справді: великою мірою це війна між громадянами України. Але чи достатньо, щоб у протиборчих арміях були громадяни однієї держави, щоб назвати війну громадянською? Не достатньо. Бо інакше більшість конфліктів ХХ століття доведеться вважати громадянськими війнами.

Підходити до класифікації треба інакше - не за громадянством учасників, а за цілями сторін. Громадянська війна - не за розвал держави, а за контроль над столицею, за право реалізації власного бачення розвитку всієї країни. Як держави, а не як окупованої території. Не можна називати "українською громадянською війною" конфлікт, в якому одна зі сторін воює проти "укропів". Коли одна зі сторін воює за "Новоросію" - то це сепаратизм. Коли ці люди пишуть на БТРах "На Киев!", ми розуміємо навіщо їм це. Київ збираються захопити, щоб нанести поразку уряду, який виступає за цілісність країни. Або щоб передати управління розгромленою Україною сусідній державі.

У цій війні лише одна зі сторін веде боротьбу за цілісну і суверенну Україну. Інша сторона воліла б ліквідації категорії "громадянство України" як такого, чи принаймні на території своєї "Новоросії".

Maksym Maiorov


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини