MENU

На одного «сепара» в Одесі щонайменше сто майданівців

6467 1

листівка сепаратистів

Від зимової сплячки  українських сепаратистів на початку березня штурханами в боки розбудив путінський режим, якому все нейметься створити свою Новоросію на кшталт самопроголошених ДНР та ЛНР. Кремль вимагає від них розпочати новий етап кампанії «русская весна» й негайно дестабілізувати  ситуацію на півдні та сході України.

Знаючи це не з чуток, член фракції «Народний фронт», глава підкомітету Комітету з питань національно безпеки і оборони Андрій Левус написав на своїй сторінці в Facebook: «Територія, на якій діятиме проект, - Харків, Одеса, Запоріжжя, Херсон, Миколаїв». За його словами, ініціатори «новой весны» діяти відкрито уже не можуть, тому задіють нові форми і гасла для проекту. Мова, очевидно, йде про теракти і соціальні бунти. Все це має на меті стати прикриттям для «зелених чоловічків», роль яких гратимуть бойовики ДНР/ЛНР.

Можу особисто засвідчити, що в Одесі до старту «русской весны» заздалегідь підготувалися і сепаратисти і активісти проукраїнських патріотичних громадських організацій. Про старт сповістили великі плакати, якими місцеві «сепари» заклеїли не лише афішні тумби, а й паркани. Вони сповіщали, що 7 березня на вулиці Канатній, навпроти будинку облради має відбутися «загальне одеське страйкування» і закликали взяти участь у страйку всіх невдоволених зростанням цін, зростанням комунальних платежів і падінням курсу гривні. Одним словом, мав цього дня воскреснути давно почилий у бозі антимайдан.

Та сепаратисти прорахувалися і сіли в калюжу. Вони кликали одеситів на «загальне одеське страйкування», а відгукнулися лише євромайданівці. Більш як півтисячі  активістів проукраїнських організацій у камуфляжній формі, перш за все представників  «Самооборони», «Правого сектору», «Автомайдану», «Громадської варти», «Ради громадської безпеки» та інших зібралися цієї суботи на Канатній вулиці.

більш як півтисячі майданівців відгукнулися на запрошення «сепарів»

Один із майданівців, Віталій Кожухар, пояснює допитливим журналістам: «Сьогодні до приміщення облради анонімні організатори скликали людей на «загальний одеський страйк» - напередодні у місті були розклеєні сотні листівок, тиражувалися і звернення у соціальних мережах. Тож ми й вирішили подивитися, хто і навіщо скликає людей. Підозрюємо, що мова йде про черговий сепаратиський шабаш. Але ніхто, окрім нас, не прийшов...».

Поруч з євромайданівцями - групи стражів порядку і кілька військових вантажівок. Правоохоронці пояснюють, що прибули для забезпечення правопорядку, якщо наразі відбудеться масова акція. За їхніми словами, мітингу не буде, остільки заявка на його проведення не була оформлена належним чином і відхилена мерією. А євромайданівці до цього додали, що вони прийшли сюди саме для того щоб не допустити несанкціонованого мітингу.

Після тривалих пошуків організаторів проголошеного «страйкування» газетярам нарешті вдалося виявити п’ятьох осіб, які старалися не потрапляти в об’єктиви фотокамер. Згодом один з ініціаторів «страйку» Микола Пічурін сказав, що міліція попередила, що дозволу міськради на мітинг немає, бо заявка його організаторів не прийнята. Причина йому не зрозуміла, а на доказ він навіть представив відповідний документ.

лише п'ятеро сепаратистів з'явилося на оголошену ними акцію

Майданівці ж, задовольнившись тим, що запланована акція сепаратистів зірвалася й  самі вони фактично пошилися в дурні, ні промов ні гасел не проголошували. За свідченням усіх, хто спостерігав за цим протистоянням Майдану і антимайдану, перші впевнено перемогли з рахунком 500 на 5. Тобто нині в Одесі на одного «сепара» припадає щонайменше сто майданівців.

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини