MENU

Чи справді журналіст Андрушко перекрутив зміст розмови з Коломойським?

1658 4

Чи справді Сергій Андрушко перекрутив зміст розмови з Ігорем Коломойським й тому наразився на образу? Серйозні звинувачення від серйозної людини, яка, як побачила вся країна, за словом, навіть найбруднішим, до кишені не лізе. Редакція "Радіо Свободи" перевірила суть звинувачень.

"Ніяких порушень журналістських стандартів ні під час розмови, ні у способі використання інтерв’ю ми не виявили", - повідомила директор української служби "Радіо Свобода" Мар`яна Драч. - Тому твердження про інформацію, вирвану з контексту, я вважаю невиправданим. Коломойський заявляє, що Андрушко «практично нічого не надрукував». Насправді тривалість сюжету Сергія про засідання приватизаційної комісії – 10 хвилин у 25-хвилинному випуску – розкіш за телевізійними мірками!" 



"Радіо Свобода" за довгу історію вже чуло нарікання від багатьох українських політиків на «невдалі» запитання.

"Для мене це часто сигнал, що запитання влучили в «больову» точку. Аксіомою журналістики є те, що новина це не уривок прес-релізу, а те, що від суспільства намагаються приховати. Коломойський – не перший й навряд чи останній. Але вперше чиновник за образу журналіста отримав догану від президента. Звичайно, що це важливо", - переконана Мар'яна Драч. 

Вона зазначила, що Сергій виконував редакційне завдання, дізнавався, чим займається одна з найвпливовіших в Україні постатей. 

"В усі часи головною була людська гідність. І бачу на власні очі, що публічна образа, яку згодом побачили мільйони, це насправді не дрібний, пікантний епізод, а випробування для людини, яка цю гідність не просто має, а дбає про гідне життя суспільства. Професійне, й мабуть вже життєве кредо Сергія – прозорість влади, це кредо, яке поділяє редакція, в яку він прийшов у червні 2014 року. І я пишаюся тим, що Сергій Андрушко працює в команді "Радіо Свобода", - написала директор української служби "Радіо Свобода".


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини