MENU

Українсько-американські навчання допоможуть запобігти дестабілізації Півдня України

3765 0

Зовсім не випадково українсько-американські навчання "SeaBreeze-2015" проводитимуть у Чорному морі в межах багатонаціональної операції із безпеки у кризовому регіоні. Адже світ стурбований джерелом небезпеки – російською агресією на Донбасі.

Російські спецслужби та заслані із так званих "ДНР" і "ЛНР" сепаратисти і бойовики намагаються дестабілізувати ситуацію і в Одесі, силкуються створити тут так звану "Одеську народну республіку". Про те, як запобігти військовому конфлікту в Європі й зокрема запланованій сепаратистами "одеській весні", вели мову учасники конференції із підготовки українсько-американського навчання "SeaBreeze-2015".

Конференція пройшла в німецькому місті Гарміш-Партенкірхен під головуванням заступника командувача ВМС ЗСУ з бойової підготовки капітана 1-го рангу Олексія Неїжпапи. Делегацію від ВМС США очолював капітан 1-го рангу Стів Ліхі.

Під час конференції уточнено склад учасників, узгоджені навчальні питання, етапи й основні елементи навчання, розроблено і узгоджено порядок дій сил, що залучатимуться до морського, авіаційного та берегового компонентів. Як зазначив Неїжпапа, конференція пройшла у конструктивному дусі.

Він висловив подяку представникам усіх 11 країн, які брали участь у цьому заході. "SeaBreeze-2015" будуть більш масштабними, ніж минулорічні навчання. Розширення кола учасників свідчить про підтримку українських ВМС збоку країн Європейського Союзу, країн-членів НАТО та країн-партнерів.

Як повідомили в Мінобороні, до навчань планується залучити не лише практично всі роди сил флоту, а й підрозділи інших видів ЗСУ, а також деяких відомств. У них візьмуть участь до 2,5 тисяч військовослужбовців із різних країн. Від України буде представлено одну тисячу військовослужбовців, 9 кораблів, 8 літаків і вертольотів, 50 одиниць колісної техніки та 10 патрульних катерів прикордонної служби. Від США – до 1 тисячі військовослужбовців, 5 кораблів, 2 підводних човна, 6 літаків і вертольотів, 40 одиниць колісної техніки. Від інших країн- членів НАТО і держав – учасників програми "Партнерство заради миру" – 500 військовослужбовців, 6 кораблів, 3 підводних човнів, 6 літаків і вертольотів, 10 одиниць колісної техніки.

Райони проведення навчань – акваторія Чорного моря, полігон ЗСУ, військові аеродроми "Шкільний" (Одеса), "Кульбакіно" (Миколаїв), "Чорнобаївка" (Херсон), міжнародний аеропорт "Одеса", Одеський морський торговий порт, порти "Південний" та "Очаків", посадочні майданчики Тендровської коси і острова Первомайський.

Обсяг заходів на навчаннях "SeaBreeze-2015" буде істотно збільшено, що в свою чергу підвищить професійний рівень військових моряків і зміцнить безпеку на морі й стабільність у регіоні. Це наблизить наші ВМС до стандартів НАТО. Звичайно такі навчання будуть не до шмиги прихильникам "русского міра" і зближення з Москвою, які, на жаль, ще не перевелися. Під час попередніх навчань серії "SeaBreeze-2015" (а їх уже проведено 12) кілька активістів партії Наталії Вітренко ПСПУ виходили на акції протесту. Нині ця політсила так знеславила себе, що й на це не спроможеться. А одесити, які вважають своє місто невіддільною частини соборної України, тепер уже масово виступають за курс нашої держави до Європейського Союзу і зближення з НАТО.

Сергій ГОРИЦВІТ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини