MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 березня 2016

2752 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 31 березня

Журналіст: У парламенті – самий сором. Нормальні партії без нікчемних тварюк відсутні

Нема у Верховній Раді фракцій, які викликали би повагу. Самий сором. Нормальні партії без нікчемних тварюк відсутні. Зате в парламенті є кілька угрупувань бізнесових орударів, сотні цілком дурних ідіотів, декілька десятків відвертих пришелепків-популістів і скілька навіжених (останні саме нормальні хлопці на тлі решти, та вони нічого не вирішують). І всі разом вони мають себе за цвіт нації. Ні, шановні, поки рано! Ви поки колгоспники. В найгіршім сенсі цього слова.

"Путін ла-ла-ла-ла" відзначає другу річницю. ВІДЕО

Хто би міг подумати, що згодом звичайна кричалка фанів зможе олетіти увесь світ . Від Японії, де замість "ла-ла-ла" співають "ра-ра-ра", адже в японській мові відсутній звук "л". До самої Мексики. Фани фанами, але найбільше українцям запам'яталася пісня у виконанні колишнього міністра закордонних справ Андрія Дещиці. Він підхопив куплет, аби втихомирити пікетувальників під російським посольством у червні 2014. Росіяни такого дипломатичного маневру не зрозуміли, а от американці визнали – Дещиця діяв виправдано.

Десять помилок президента Порошенка

Згодна, що Порошенкові й іншій компанії країна дісталася в такому стані, що в побуті це господарство було б легше викинути, ніж лагодити. Так, уся державна махіна, безініціативна і звикла заробляти вимаганням та злодійством, настільки живуча, що самовідтворюється, як хвіст у ящірки – тільки відвернись. Але ж це не заважає президентові змінювати систему. По-моєму, йому просто зручно, комфортно і зрозуміло в цій системі, продуктом якої він сам є, і тому він прагне її не зламати, а зберегти. Тому і зміни відбуваються всупереч, а не завдяки.

Чому з урядом і коаліцією вже стільки тижнів вовтузяться ночами за зачиненими дверима

Тривала неспроможність сформувати коаліцію й уряд доводить, що правляча еліта має передовсім "віджимальний/хижацький" характер. Для них коаліція – це гра з нульовою сумою. Якби правляча еліта мала "розвивальний" характер, вона б розглядала "пиріг", який зростатиме для всіх. Отже виграють усі – в першу чергу, громадяни країни. Професійний уряд був би створений за три години, причім зовсім з іншим прем'єром та зовсім іншими міністрами, ніж та головна пропозиція, про яку ми чуємо сьогодні.

Нардеп із БПП пояснив, чому не можна реанімувати тушок

Це не питання сьогоднішнього дня. Збільшенням фракцій за рахунок перебіжчиків ми реанімуємо політичну корупцію й замість того, щоби знищити – повертаємо поняття "тушки" в нашому політичному словникові. Адже на цій коаліції історія не закінчується. Ніхто не знає, якою буде більшість завтра, через літа, п'ять, десять років. Якби ми нині могли пройти через це випробування без порушення основоположних цінностей і правил, мали би право вимагати цього й у наступних скликань парламенту.

Pussy Riot під куполом. Надія Толоконнікова прогулялася Верховною Радою. ФОТО

Із перепусткою, до речі, трапився курйоз. Секретаріат Верховної Ради написав прізвище Надії з помилкою, приплівши якогось "вову" – "Толоконнівова". Чи це не той Вова, про якого два роки тому харківські ультрас шлягер склали? По світлинах видно, що Надії сподобалися відвідини нашого парламенту. Принаймні в українську Верховну Раду пускають, на відміну від Держдуми Росії.

Про крамничку поблизу дому, малий бізнес й обслуговування, якого нам бракує

Я дуже люблю отакі крамнички "біля під'їзду". Щоб купити щось на вечір і, максимум, на ранок. Щоб тебе знали і знали твої смаки. Щоб тобі залишили твій улюблений кефір, який швидко розбирають, тому що він ДУЖЕ смачний. Я такий пила лише в дитинстві. І щоб купити дві цукерки, тому що я не по солодкому, але іноді хочеться. І щоб скуштувати хліб із новим смаком. Сказати, що я люблю туди заходити – нічого не сказати. Там є два столики, де можна випити чай, каву, сік, з'їсти тістечко, печиво, цукерку. Я заходжу, п'ю чай, розмовляємо.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини