MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 липня 2016

2588 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 5 липня

Із портретами російських царів і вілкулами та гундяєвими на чолі: до Києва суне хресна хода "руского міра". ФОТО

"Хресну ходу миру" з Донецька (від Свято-Успенської Святогірської Лаври) і Почаєва (Почаєвської Лаври Тернопільської області) організували й очолили регіонали Олександр Вілкул та його колеги. Ходаки з Почаєва і Донецька плануюють зустрітися 26-27 липня у Києві. Акція оганізована доволі грамотно: забезпечення водою, продуктами, карематами, наметами – все це є у достатній кількості. Серед учасників ходи священники, жінки, діти, чоловіки різного віку. Окрім ікон із зобоаженням святих, вони несуть ще й портрети російських царів.

Солодка оболонка проукраїнськості для гіркої пігулки кремлівського дискурсу

"Вести", Strana.ua, NewsOne, радіо "Ера" – цей список можна продовжувати. На всіх цих медійних майданчиках проукраїнський ведучий служить одній-єдиній меті. Він виконує роль солодкої оболонки навколо гіркої пігулки чужого дискурсу і чужих смислів. Він потрібен лише для того, щоб аудиторія проковтувала цю пігулку легше і непомітніше. Його проукраїнськість – обов'язкова вимога: вона має маркувати ЗМІ в очах аудиторії як "наше", як те, якому "можна вірити". А ведучий відіграє роль іміджевого тарана, за спиною якого вже йдуть маршові батальйони чужого порядку денного.

Ітися має не про Гаврилову, а про десятки і сотні людей, які легітимізують медіа Сім'ї Януковича – експерт

Майже всім ідеться про нікому не відому Ірину Гаврилову, яка висміяла загиблого бійця – а не про десятки і сотні публічних людей, які видають ліцензії, працюють, співпрацюють і ходять на ефіри телеканалів і радіостанцій, що належать Сім'ї Януковича. Тобто "Радио Вести" з Клименком, дружиною Клименка, "Успішною країною" і т. п. – уже знову нормальне радіо. Не кажучи вже про захарченківський 112 (ой вибачте, звісно ж, власник телеканалу... як його там... Подщипков!!!) і про мураєвський NewsOne з Ганною Герман у ролі вишеньки на торті.

Із полону російських окупантів і колаборантів удалося звільнити ще одного заручника. ФОТО

Це була справжня таємна операція. Ми довго розшукували Івана Без'язикова, бо його утримували не в СІЗО чи колишньому приміщенні донецького СБУ, а в іншому місці. Бойовики не підтверджували нам його місцезнаходження, не давали інформацію, де він, стверджували, що немає в них такого. Й ось наприкінці минулого року нам вдалося розшукати, дізнатися, де його утримують. Почалася важка робота зі звільнення . Сьогодні є результат! Уже сьогодні Іван Без'язиков – у Києві . А вчора він вже обняв свою родину, дружину Маргариту. Ми нині щасливі. Працюємо далі разом з СБУ, мінською групою й усіма причетними.

Холодницький закликає надати НАБУ право самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку

Нашій роботі дуже сильно перешкоджає те, що Національне антикорупційне бюро не може самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку незалежно від Служби безпеки України. Можливість самостійно прослуховувати телефони необхідна Національному антикорупційному бюро України, щоб прискорити слідчий процес і запобігти витоку інформації, а також – це незалежність нових правоохоронних органів від старої системи. У разі, якщо детективи Бюро, як і працівники СБ України або Нацполіції, зможуть здійснювати прослуховування самостійно, вся відповідальність за виток оперативної інформації буде лежати на керівництві НАБ.

Книжки й книгарні за 20 кілометрів від Києва

Далі маленькі магазинчики. Вибір шалений: хочеш весільну сукню замовляй, хочеш випічку купуй, а в тому, що навпроти, тобі запропонують електротовари різного ґатунку. Пробігавши день, я так і не знайшла хоча б маленької крамнички з книгами, але надибала куточок, де мені запропонували найрізноманітнішу кореспонденцію та деякі книжки для школярів, наприклад, додатковий збірник завдань із математики чи збірничок із музичного мистецтва. Цій розкладці з пресою пощастило, оскільки інша розташувалась просто неба, а на її місці тепер красується ломбард.

Пілоти авіалайнерів показали зроблені під час польоту знімки. ФОТО

Видання Business Insider звернулося до пілотів польської авіакомпанії LOT з проханням зробити кілька фотографій під час виконання рейсів. У добірку увійшли 15 знімків. "Пілот – одна з тих професій, які вимагають величезної стресостійкості і відповідальності, – зазначає автор матеріалу Мартін Валків. – Але в той же час вона дозволяє регулярно насолоджуватися найприголомшливішими краєвидами, та ще й отримувати за це гроші".

Захід над Татрами. Світлина – Emmanuel Grzegorzko

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини