MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 серпня 2016

2412 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 17 серпня

Мінський процес спочив у бозі – Безсмертний

Наразі збереження мінського процесу виправдовується лише двома чинниками: мінімізацією обстрілів і припиненням вогню, а також обміном заручників і незаконно утримуваних людей. Все інше в рамках мінського процесу було провалено. Перші три пункти угод не були виконані. Позиція має бути абсолютно чіткою: будь-яке подальше просування можливе тільки за умови вирішення питань безпеки. Все інше – відволікання уваги і зміщення дискусії з головного на другорядне. Мінський процес може стати частиною процесу пошуку механізмів мирного врегулювання. Але чи стане? Це велике питання.

Активісти під стінами ГПУ вимагають у Луценка ліквідувати управління прокурора Суса. ФОТО

В акції брали участь активісти "Автомайдану", "Центру протидії корупції", правозахисники й інші небайдужі громадяни. Учасники висунули такі вимоги: 1. припинити системну дискредитацію НАБУ і переслідування її працівників; 2. ухвалити зміни до Кримінального процесуального кодексу, щодо надання Національному антикорупційному бюро України повноваженя знімати інформацію з каналів зв'язку у рамках проведення негласних слідчих дій; 3. внести зміни до закону про прокуратуру, відповідно до яких генпрокурора обиратимуть на відкритому конкурсі, аналогічному конкурсові з обрання керівника НАБУ; 4. створити антикорупційний суд.

Міському голові-колаборантові, який організовував мітинг проти ЗСУ в Торецьку, вручили підозру

Сліпцов править там уже майже 20 років. Радо організовував "референдум", здавши місто російським окупантам. Рік тому, одразу після обстрілу терористами околиць Торецька, організувався мітинг проти ЗСУ. Пішли заяви керівників буцімто обстріл здійснило українське військо. Загалом на Сліпцова було безліч скарг від місцевого населення. Кілька разів я передавав зібране на нього відео, де він проводить антиукраїнські мітинги, в СБУ. Але ніхто з місцевих не погодився стати заявником. Минув рік. Сьогодні за Сліпцова взялися зранку. Він отримав підозру від прокуратури щодо здійснення терористичної діяльності.

"Перемир'я" в Широкиному: подвиг і трагедія України в одному динамічному ФОТО

Оцініть наскільки близько був вибух – каміння летить геть поблизу фотографа. А між солдатами і фотографом на рятівної дорозі видко вирву. У цьому кадрі динамічно зібране сучасне життя – колись жива вулиця, соковита літня зелень ... Поспіхом кинути дитяча коляска, така безглузда там, де гуркочуть смерть і знищення ... Українські воїни – головний символ цієї війни, вони не кидають товариша , а смерть тут зовсім поруч, і вони тут, тому що захищають нове життя, яке із сім'ями і колясками колись повернеться сюди, життя, яке вирує в тилу, бо десь на далекому клаптику землі наші хлопці проливають піт і кров.

Мешканці Вугледара зібрали підписи проти будівництва церкви УПЦ МП

Антицерковний бунт у Вугледарі, що поруч із лінією фронту. Жителі вже зібрали підписи проти будівництва храма УПЦ МП на ділянці, що виділена ще в 2012 році. Мотивацій кілька: хочемо на цьому місці дитсадок чи парк; хочемо на цьому місці хлібзавод і нові робочі місця; у нас вже є чотири церкви; не хочемо, щоб дзвін по голові бемкав; навіщо нам тут черговий розсадник "руского міра". Патріотична мотивація є, але вона не домінує. Відчувається відраза до церкви взагалі й до РПЦ зокрема.

Бойкот "Вєстям", якими із Москви керує злочинець-утікач, ворог України Клименко

Медіахолдингом безпосередньо з Москви керує злочинць-утікач, ворог України. Там же відбуваються установчі наради, на яких останнім часом затверджують усе, зкорема й "стоп-лист" заборонених для запрошення в ефір і цитування гостей. До нього вже долучили багатьох, чиї слова / справи стають усупереч кінцевій меті "концесії" – приходові в Україну "руского міра". Закликаю всіх небайдужих у будь-яких формах висловити свою зневагу й оголосити бойкот медіахолдингові "Вести".

В Ужгороді пошили стометровий стяг України – найбільший на Закарпатті. ФОТО

в Ужгороді закінчили пошиття національного прапора України завдовжки 100 метрів! Ми навмисно попросили виконати цю роботу працівниць Ужгородського навчально-виробничого підприємства №2 Українського товариства глухих (УТОГ), котрі регулярно шиють обмундирування для учасників АТО. Тридцять швачок тиждень працювали над пошиттям прапора, використавши для роботи понад кілометр ниток. Найбільший на Закарпатті прапор будемо задіювати під час відзначення державних свят.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини