MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 січня 2016

2221 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 21 січня

У нас формується певний гібридний авторитаризм – із елементами демократії. Інтерв'ю з філософом Олексієм Шевченком

Склалася ситуація, коли для Порошенка будь-яке рішення – є поганим. Адже якщо депутати проголосують 300 голосами, казатимуть, що президент переломив парламент об коліно. Якщо ж парламентарі не проголосують, вестимуть мову про поразку Порошенка, бо він не зміг вмовити Верховну Раду. Тому відтермінування для президента було б оптимальним вирішенням.

Українським військовослужбовцям збільшили зарплату: нарешті держава заплатить своїм захисникам нормальні гроші

Світлина Олександра Чекменьова

Хлопці із різних напрямків на Донбасі, де вже прийшли нові зарплати, пишуть про те, що "морально всі почуваються на висоті" й "настрій просто чудовий". Та це ще не все.

Підступи мінського процесу. Як уникнути ухвалення небажаних змін до Конституції

За нинішніх умов прийняття конституційних змін буде невиправданим і викличе поляризацію в українському суспільстві, а також послабить позиції нинішньої влади. В цьому не зацікавлені і західні партнери. Судячи з усього, варіант, який зараз розглядається і на Банковій, і на консультаціях з нашими партнерами, полягає в тому, щоб якимось чином відтягнути голосування у другому читанні.

Згадайте Ігоря Брановицького. Сьогодні – роковини загибелі героя-"кіборга". ФОТО

Він мав жити. Та сталось інакше. Ігор сказав, що він кулеметник і прийшов воювати за СВОЮ країну. Його били декілька годин. Ногами, арматурою, примушували ставати на коліна. Коли ж відмовлявся, стріляли зі травматичного пістолета по ногах. Кулі так і зостались у тілі, коли матір одержала його в кінці березня 2015 року... Згадайте Ігоря Брановицького в ці дні.

Знімок Руслана Боровика

За рибу гроші-1. Запитання про українську мову в Україні – поки без відповіді

Сплеск правдивого, невигаданого патріотизму, який визначає себе у виразно українських декораціях – вишиванка, гімн, національні звичаї, не кажучи про нечуваний сплеск соціальної активності – може на якусь мить переконати в тому, що проблема більше не на часі. Та прогрес, якщо він і є, половинчастий і не в змозі зняти конфлікт, а конфлікт є. Є!

По двадцятці з бюджетника – в міського голови Ірпеня Володимира "67 квартир" Карплюка збирали гроші на комунальну газету

У 2013 Володимир Карплюк задекларував 67 квартир. Напередодні 2016 збирав по 20 гривень на власну газету

Із бюджетників Приірпіння перед Новим роком у примусовому порядку вибивали по 20 гривень на комунальну газету. Про це вони повідомили у своїх зверненнях до місцевої влади.

Свідчення інженера з "МТС-Україна" підтвердили невинуватість Надії Савченко

"Фахівець МТС-Україна підтвердив її алібі. На момент загибелі журналістів вона вже була в полоні в Луганську", – додав інший адвокат Микола Полозов. Проте судді відмовились залучити заключення фахівця, як раніше відмовлялись залучити інші докази її невинуватості.

Казанський: Відбившись на фронтах, країна продовжує не помічати внутрішнього ворога

Вкладаючи зброю в руки своїх ворогів, не варто розраховувати на великодушність. На жаль, багато хто в Україні досі ставиться до таких застережень так само легковажно, як і до початку війни 2014 року, коли будь-які розмови про агресивні плани Росії щодо України оголошувалися дурницями та божевіллям.

Наша доба. Неофіційна хронологія

Коли швидкоплинні львівські листопадово-лютневі сутінки втомлено засинають у туманній чи морозній пітьмі, усі ми приречені на ностальгію. Легка тінь смутку над несамовитим потоком слів, мрій, вулиць під ліхтарями і рідних облич, які осяюють темні тротуари і приходять у сни.

Порожнеча шкільних підручників

Проблема з українськими підручниками справді існує. Особливо для молодших класів, де виклад предмету буває кострубатим і занадто складним.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини