MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 січня 2017

1523 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 січня

США не скасують задарма жодних санкцій щодо РФ – експерт

Yа думку С. Толстова, важливіше навіть не те, що говорив під час прес-конференції Дональд Трамп, а те, що звучало з вуст Рекса Тіллерсона. "Тіллерсон – фігура, яка буде державним секретарем. Треба розуміти: поки не сформується частково порядок денний нової адміністрації, головну роль буде відігравати не Трамп, а його призначенці – радник із питань національної безпеки, державний секретар. Саме їм доведеться сформувати перші кроки, а потім узгоджувати це між собою, погоджувати зі Трампом і формувати його стратегічну лінію", – пояснив С. Толстов.

Уявна слабкість Обами: кримське колишнього президента, який іде

Найголовніше – саме за Барака Обами були закладені основи послідовної західної політики щодо невизнання анексії Криму. Білий дім шляхом важких переговорів і консультацій зберіг єдність США і ЄС у питаннях протидії російській загрозі. Саме жорстка і принципова позиція американців не дозволила Москві реалізувати численні "хитрі плани". Путінові не вдалося "розміняти" вкрадений півострів на Донбас, Сирію або рішення ядерної програми Ірану. Щойно росіяни заводили розмову про "угоди", в Державному департаменті категорично заявляли, що Крим – українська територія.

Податкова реформа й 2016 рік – підсумки

Фінансова поліція, передача баз даних, податок на виведений капітал – це все позитивні зміни, які відбуваються на наших очах. Так, повільно. Так, протидія сильна. Та ніхто й не обіцяв космічної швидкості. Основна заслуга Майдану – люди перестали боятися контролерів. Тому рано чи пізно урядові потрібно буде відпустити адміністративні важелі і братися за економічні. А це насамперед зниження податків. Це запуск накопичувальної пенсійної системи, бажано з поступовим скасуванням усіх державних соціальних фондів. Це радикальне скорочення витрат бюджету і зменшення держсектора.

Україна й реформи: головні виклики 2017 року

Ухвалені 2016 року закони дозволяють спрогнозувати сфери, в яких будуть рухатися реформи цього року. Та, як показує вітчизняна реформаторська практика, громадянському суспільству знадобиться докласти чимало зусиль, щоб на етапі імплементації влада не відкотила реформи назад. Найбільшу увагу у цьому питанні необхідно звернути на судову реформу. Система, що формувалася й укріплювалась роками, не готова і не хоче змінюватися. Але перші кроки, зроблені у цьому напрямку, дають надію на позитивний результат. Уже 1 квітня президент має затвердити повністю оновлений склад Верховного Суд, найважливішого судового органу країни, суддів якого відбирають на відкритих конкурсах.

Онлайн-юрба: чим небезпечна культура ненависті у соціальних мережах

Особливої уваги потребує таке небезпечне явище, як необережне використання соціальних мереж "статусними" публічними людьми. Насамперед – поширення власних поглядів із яскравим політичним підтекстом, але суперечливих щодо фактів. Небезпека полягає у тому, що публічні люди, які обіймають високі посади, є формувачами чи лідерами думок, тобто творцями публічної думки. Безвідносно до того, чи є вплив на думку мас їхньою метою чи ні, публічність допису автоматично робить його таким. Водночас статус соціальних мереж, таких як фейсбук, дозволяє висловлювати свою думку без підкріплення її фактами та без етичного регулювання.

Чого може навчити філософія?

Бути філософом означає вправлятися в умінні жити. Вміти виходити за межі власної усталеності, ніби долаючи свій попередній стан, і вільно робити те, що залежить від нас, керуючись власним розумом. Цим філософія нагадує самолікування, даючи радість від існування, або ж задоволення бути. Вона вчить також не боятися речей, на які ми вплинути не зможемо. Філософія як виконання духовних вправ передбачає не тільки перебування на самоті, а й мистецтво провадити діалог. Це така собі моральна самоперевірка. Той, хто не переймається філософією, перебуває в стані нещасливої тривоги. Адже нещастя – це рабство забаганок. Тож філософія пропонує не лише інший спосіб життя чи інше бачення світу, а й можливість перетворення людини.

83-річна лучанка зв'язала 525 пар шкарпеток для українських захисників. ВІДЕО

Лучанка Раїса Федончук – одна з небагатьох краян, удостоєних відзнаки "Волонтер України". Про це йдеться у сюжеті Волинської регіональної дирекції НТУ. Її допомогу високо цінують бійці, які перебувають на передовій, а також благодійні організації. Адже власноруч вона зв'язала воїнам 525 пар теплих і міцних шкарпеток. І це у 83-річному віці!

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини