MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 лютого 2017

1849 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 лютого

Помер постпред Росії в ООН Чуркін

У Нью-Йорку помер постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін. Його смерть підтвердило Міністерство закордонних справ РФ. Чуркін обіймав посаду постійного представника Росії при ООН із квітня 2006 року. Завтра, 21 лютого, йому би виповнилося 65 років. Причини смерті – наразі невідомі. Чуркін відомий своєю одіозною й украй цинічною підтримкою російської агресії проти України в ООН.

Геращенко: За останні тижні ескалації в Авдіївці пошкоджено 328 цивільних будинків. ФОТО

За весь час війни – 1032 будинків у приватному секторі і 91 багатоповерхівка. Зараз бригади рятувальників розбирають завали. На фронті, попри одиночні провокації, сьогодні відносна тиша. Але відведення важкої техніки зірвано, й зірвала його не українська сторона. Та й режим тиші відносний. Окрім спілкування з місцевим населенням і моніторингу гуманітарної ситуації, ми змогли поспілкуватися й із нашими військовими, побували на позиціях 72-ї бригади.

Мюнхенські підсумки

Цього року організатори сфокусувалися на темі, що робити з Європою і як її рятувати. Було запропоновано багато варіантів відповіді, і всі вони були різними. Українське питання було вплетене в загальний вихор обговорень. Чи було воно першо- чи другорядним, не беруся коментувати. Адже однобока оцінка рідко відображає реальність. Дехто каже, що українське питання відштовхують на другий план, інші з цим не погоджуються. Питання, мені здається, в іншому – чи можемо ми чітко і ясно артикулювати свої проблеми в контексті європейської безпеки. Якщо можемо, значить, будемо на порядку денному. Якщо ж ні, будемо відходити на другий план.

Є час, коли на Майдані має бути тільки Небесна сотня, – В'ятрович

Для героїв Небесної сотні немає місця у фізичному просторі – жодних пам'ятників чи музеїв. Лиш скромні портретики на місці їх загибелі нагадують, що сталося тут три роки тому. Завдяки протестувальникам, які хочуть виявляти свою активність саме в дні загибелі героїв, для них тепер немає місця в інформаційному просторі – його заполонили сварки, бійки та протистояння між тими, хто ніби був разом на Майдані. Говорити, що саме така "боротьба" є виявом шани до загиблих героїв, – це глупота і пиха. Є час, коли на Майдані має бути тільки Небесна сотня. 18-20 лютого – саме такі дні.

Як Росія вже давно перемогла саму себе

Часто в російському сегменті інтернету зустрічаються публікації на тему "Цю країну не перемогти". І підкріплюється це послання зазвичай якоюсь хитрою вигадкою росіян. Щоправда, характер цих винаходів каже про жалюгідний стан "наддержави" та відсутність елементарних необхідних речей. Ось і вимушені вони щось постійно вигадувати. Натрапивши на такі публікації в соціальних мережах, постійно ставлю собі запитання – та хто на них нападати взагалі буде? Не потрібно ніякої зброї. Ця країна вже давно перемогла саму себе.

Бачимо істеричну реакцію Кремля на провал авантюри зі Трампом – Піонтковський

На мою думку, ми спостерігаємо істеричну реакцію Кремля на провал авантюри з Дональдом Трампом, в тому числі провал російської агентури в його оточенні. Про це свідчить відставка радника Трампа з національної безпеки Майкла Флінна, зміна риторики адміністрації американського президента щодо України і Криму, а також останні заяви віце-президента Майка Пенса. Я не бачу в діях Кремля ніякої продуманої стратегії. Навпаки, це, швидше за все, відображення розгубленості та роздратування після провалу всіх їхніх планів, пов'язаних з Трампом.

Хто одержить Шевченківську премію цього року. ФОТО

Стало відомо, хто здобуде Національну премію України імені Тараса Шевченка за 2017 рік. Імена переможців на своїй сторінці в фейсбуці оприлюднив Ростилав Семків, який входить до складу комітету премії. У номінації "Література, публіцистика, журналістика" перемогу здобув Іван Малкович (за книгу віршів "Подорожник з новими віршами"). Богдана Фроляк (симфонія-реквієм "Праведна душа ...", хорова кантата "Колір", музичний твір "Насниться сон мені") перемогла в номінації "Музичне мистецтво". У номінації "Візуальні мистецтва" першість виборов Микола Малишко (художній проект "Лінія", скульптура). Степан Коваль (анімаційний серіал "Моя країна - Україна") переміг у номінації "Кіномистецтво".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини