MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 березня 2017

1280 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 березня

Безвізовий режим між Грузією та ЄС набув чинності

Громадяни Грузії тепер можуть відвідувати країни Євросоюзу за біометричними паспортами без віз,але не більше ніж на 90 днів протягом півроку. Питання лібералізації візового режиму для України буде розглянуто Європарламентом 5-6 квітня. Про це свідчить опублікований на сайті законодавчого органу ЄС порядок денний. Згідно з опублікованою інформацією, 5 квітня в Європарламенті відбудуться дебати щодо питання лібералізації візового режиму. А вже 6 квітня це питання буде винесено на голосування.

Нова вертикаль: "правити" не вийде, доводиться балансувати

Люди з оточення глави держави нерідко говорять, що він прагне все контролювати особисто, однак для цього потрібна абсолютна монархія, а українська дійсність зовсім інша. Україна занадто велика країна, щоб перекрити всі стратегічні посади особисто відданими товаришами, плюс не слід забувати про пильне око Заходу і громадськості, політичних союзників. "Правити" не вийде, доводиться балансувати. Питання лише в тому, де знайти точку опертя для президента. Останні події вказують на те, що він її шукає... Але, здається, йде манівцями попередників.

Київ-Варшава – досі спільна справа

Головне в цій грі не переграти самих себе. По-перше, активна позиція Польщі залишається важливою з низки критично важливих для України питань (зокрема збереження санкцій). По-друге, це сьогодні українські керівники можуть літати в Берлін, не зупиняючись у Варшаві, а що буде завтра – невідомо. Те, чого потребують обидві країни сьогодні – це партнерства, без патронату з боку Варшави з розряду "адвокат України в ЄС та НАТО" і месіанства з боку України в стилі "ми вас захищаємо від Росії". Тільки так ми можемо наповнити новим сенсом відомий слоган "Київ-Варшава – спільна справа".

"Рятівник" Ляшко: звідки беруться і на що йдуть радикальні мільйони. ВІДЕО

Лише за останній рік Ляшко із дружиною придбали нерухомості приблизно на 20 млн грн. На початку 2017 року Ляшко купив будинок і собі. Йдеться про маєток на 550 кв м і дві земельні ділянки, загальною площею 0,6 га, в селищі Козині (Конча-Заспа). Загальна вартість – 15 млн грн. В інтерв'ю журналістам програми, Ляшко переконує, що будинок придбаний у кредит. Однак і в декларації, й у витягу на нерухомість дані про кредит або іпотеку відсутні. Згідно із декларацією, у власності Ляшка є Mercedes S 550 і Land Cruiser. Втім, це не найкращі екземпляри в автопарку нардепа.

Зневага та нахабство. Працівники полтавської бібліотеки відмовилися спілкуватись українською з відомим вченим

У головній бібліотеці Полтави зі мною навідріз відмовилися говорити українською. Зайшов із звичним візитом – подарувати свої книжкові новинки. Одна із заступниць директорки спровадила мене чомусь до відділу комплектування. Краще вона б цього не робила... Пройшли перші п'ять хвилин, а там уперто продовжували спілкуватися зі мною... російською. На моє толерантне прохання перейти на державну сталося так, як у того класика: "і тут Астапа понєсло". Остапами виявилися практично всі працівники цього відділу. Та найагресивніше вела себе така собі Тетяна Максимова.

Зв'язок із Путіним стає у США чимось на кшталт симптому прокази – блогер

Трамп зажадав від національної розвідки розслідувати зв'язки з Росією родини Клінтонів, зокрема величезні гонорари Білла за лекції й інші зиски. ... За жодного розвитку подій Путінові вже не стати бенефіціаром перемоги Трампа, той панічно тікатиме за будь-якої згадки про Росію, а згадувати її в позитивному контексті стане – самотужки компроментувати самого себе. Як бачимо, минуло зовсім небагато часу, а зв'язок із Путіним стає у Сполучених Штатах чимось на кшталт симптому прокази або мітки диявола. І немає ніяких підстав, аби ця тенденція не зазнала подальшого розвитку.

Чому ми можемо ставити росіянам діагноз

Цими днями доводилося читати, мовляв, як це ми так можемо: ставити під сумнів високі поривання російської демократії і ставити діагнози? Висловлю, можливо, абсолютно непопулярну думку на тему, чому ми можемо. Ми можемо, тому що ми знаємо предмет. Ми знаємо росіян, російську культуру, російську мову, російські традиції, російські рефлекси. Крім того, ми їх відчуваємо. Занадто добре, думаю. Вони нас не знають. Від слова "зовсім". Тобто те, що вони про нас знають – це верхівка айсберга, уявлення, зіткані зі стереотипів, фантазій чи просто міфів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини