MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 жовтня 2017

1920 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 жовтня

"Виходьте до людей!": група нардепів зірвала засідання Погоджувальної ради. ВІДЕО

На засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій і голів комітетів парламенту виникла суперечка щодо питань, які сьогодні мають розглядати на засіданні Верховної Ради. Деякі народні депутати, серед яких зокрема Віктор Чумак, Мустафа Найєм, Юрій Левченко, Єгор Соболєв, Сергій Лещенко, прийшли на засідання Погоджувальної ради з вимогою включити до порядку денного і розпочати розгляд законопроектів, щодо зняття депутатської недоторканності та виборчого законодавства. Натомість після виступів голів фракцій було вирішено розпочати засідання парламенту з розгляду медичної реформи. Після цього деякі народні депутати почали вигукувати: "Виходьте до людей!" Після цього голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив засідання Погоджувальної ради через "неможливість його проводити".

Матір російського бранця Клиха розповіла про стан сина

Тамара Іванівна Клих повернулася з побачення із сином, Станіславом Клихом, якого незаконно утримують у російській тюрмі. Плаче, що син погано себе почуває, виснажений психічно та фізично, дуже схуд. Вона дякує всім, зокрема політикам, неурядовим організаціям, громадським активістам, які переймаються долею Станіслава й допомогли їй зібратися в далеку дорогу, купити квитки. Просить докласти всіх зусиль для якнайшвидшого звільнення сина. Звільнення заручників і політв'язнів – це ключовий пріоритет, на якому наполягає українська влада. Це дійсно жахливо, що вже рік – жодного звільнення. Президент закликав ПАРЄ вимагати від РФ звільнення заручників, це питання піднімається на всіх міжнародних зустрічах. 

Владі варто розглянути пропозиції учасників протесту під Верховною Радою – політолог

Гадаю, ані помірні організатори, ані радикальні учасники акції повного ефекту не отримають. Частково ми це побачили вже сьогодні за засіданням Погоджувальної ради. Хоча, на мою думку, навіть із тактичних причин, варто було б піти на розгляд пропозицій учасників протесту. Поставити їх на голосування, наприклад, у четвер. Чому цього не сталося? Йде навіть не політичне, а психологічне протистояння. Якби сьогодні Андрій Парубій погодився на ультиматум протестувальників, що сталося б? З'явилися б нові вимоги, тиск на Верховну Раду тільки посилився б. Це закон політики. Тому в таких протистояннях та сторона, якій пред'являють ультиматум, прекрасно розуміє: не можна погоджуватися. Навіть якщо ці ультиматуми нестрашні і легко здійсненні.

УПА: Українська повстанська чи повстанча армія?

Правильний варіант утвердився в еміграції, зокрема завдяки першим працям про УПА авторства Миколи Лебедя (1946-й) і Петра Мірчука (1953-й). Очевидно, що на популяризацію правильного написання вплинули громадсько-політичні діячі, письменники, науковці та редактори з Наддніпрянщини, а також – вказівки керівництва ОУН Західних окраїн українських земель (ЗОУЗ, так зване Закерзоння – українські землі, які з 1944-го ввійшли до складу Польщі). Зокрема в березні 1947 року підпільник за псевдонімом “Правд” (ймовірно, це крайовий провідник Ярослав Старух) писав до “Василя”, працівника нелегального видавництва “Перемога”: “В тексті треба було писати "Повстанська", а не "Повстанча".

Цікавість – ось наше гасло: ідея для національної ідеї

Про що взагалі йдеться? Це шматочок довшої розмови про те, що в країні бажано було б побудувати "економіку знань": без неї в сучасному конкурентному світі Україні просто нічого ловити. І продавати назовні не рапс і не добрива, точніше не лише рапс і добрива, а й щось із більшою часткою доданої вартості. Я розумію, наскільки це звучить ідеалістично й безвідповідально, просто іншого виходу немає. Не лише тому, що нас ніде особливо не чекають, а й тому, що населення, не обтяжене освітою й певним фронтом складних завдань, незмінно приводитиме до влади зажерливих популістів, і це замкнене коло. Сьогодні йде невидиме змагання за покоління тих, хто навіть не уявляє, що може бути об’єктом чийогось інтересу.

"Хто гамнюк?" – Парасюк під Верховною Радою побився з Гелетеєм. ВІДЕО

 

Під Верховною Радою стався конфлікт між нардепом Володимиром Парасюком і начальником Управління державної охорони України Валерієм Гелетеєм. Про це повідомив керівник відділу департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко. Під час словесної суперечки Парасюк зі словами "Хто гамнюк, б*ядь?" спробував вдарити Гелетея ногою. "Нога Парасюка знову вчинила істерику. Істерика пройшлася по керівнику УДО Гелетею. Доречі, Парасюк не забув нагадати, що він нардеп. Справді, недоторканність потрібно скасовувати", – написав Горковенко.

Тиждень обіцяє бути просто розкішним – синоптик

Раптом хто засмутився ось цією хмарністю і зневірився у "бабиному літі" – не піддавайтеся і не сумуйте. Хмарність – тимчасова сьогодні (на першому фото), дощів не буде, все мине. Завтра, 18 жовтня, сонце та тепло охоплять всю Україну (друга карта) й можна буде ходити в темних окулярах і розстебнутому пальто чи плащі. Завтра в усіх областях України – сухо, малохмарно, сонячно. Температура повітря протягом дня становитиме +17+22 градуси, на заході та у південній частині до +20+25 градусів. У східних областях, Харків, Луганськ, Донецьк – +14+18 градусів. Не змарнуйте цей тиждень, хоча б в обід походіть вулицями, дофарбуйте, що треба дофарбувати, досушіть, що треба досушити, не паліть багаття, побуцайте ногами осіннє листя, і ще раз – середа-четвер-п'ятниця обіцяють бути просто розкішними.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини