MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 травня 2018

1922 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 травня

Україна виграла суд у Гаазі

Третейський суд у Гаазі постановив, що Росія має сплатити компенсацію низці українських інвесторів за анексію Криму. У цій справі йдеться про суму 159 млн доларів. Суд постановив, що Росія відповідальна за порушення прав українських інвесторів, починаючи з 21 березня 2014 року – дати підписання Путіним указів про анексію Криму. Це рішення називають перемогою українських компаній, у яких Російська Федерація захопила активи в Криму. Воно стало першим в історії, за яким Росія змушена виплатити компенсацію внаслідок анексії. Наразі на гроші від РФ можуть розраховувати 18 українських компаній і одна фізична особа, імені котрої не називають.

Брати Капранови: Істерика на "Інтері" – дуже добрий знак

Будьмо реалістами – "Інтер" оголосив нам війну. Як на це реагуватимуть СБУ, Нацкомісія та інші органи – подивимося. Але нам здається, що істерика на "Інтері" – дуже добрий знак. Адже телеканал Інтер воює проти України вже не перший і не десятий рік. Однак раніше він це робив ыз позиції сили – тому був спокійним, певним себе, показував Шустера-Кисельова, російські серіали й мав нас усіх у носі. Сьогодні ситуація змінилася. Застій в українському інформаційному болоті закінчився – почалася відкрита війна, а відкрита війна вигідна передусім українцям, адже нас так легко заколисати красивими словами й так легко підняти з диванів неприхованою агресією.

Німеччина втрачає чільну позицію у світовій політиці

Принаймні в деяких провідних німецьких політиків зростає переконаність, що німецька віра в просування миру у світі лише через "діалог" і дипломатію відкидає країну на узбіччя світової політики. Вони починають розуміти незручну правду, що державу як актора на глобальному рівні сприймають серйозно лише тоді, коли вона має і вартий уваги військовий потенціал. Із цією метою християнсько-демократична міністерка оборони Урсула фон дер Лайєн нещодавно виступила з вимогою збільшити німецький військовий бюджет на €12 млрд замість запланованих міністром фінансів, соціал-демократом Олафом Шольцом, лише €5,5 млрд.

День майбутньої Перемоги: коли він настане

Переповзання совкових форм на українські змісти – це найочевидніша, але не найсерйозніша небезпека. Вся суть хвороби "побєдобєсія" полягає в тому, що пам’ять підмінюється міфологією в ім’я політичної доцільності. Я глибоко переконаний, що свята, пов’язані з конкретними подіями, потрібні не лише для того, щоб віддати шану учасникам тих подій. Це також привід оживити наші спогади, звіритися з фактами, ще раз проговорити висновки, словом, не допустити, щоб подія випала з колективної пам’яті. Але щойно колективна пам’ять підміняється фейком, як істинний зміст свята втрачається, і форма починає слугувати якимось іншим цілям.

Кремль чекає, що США будуть тиснути на Україну з метою безумовного виконання Мінських домовленостей – Снєгирьов

США використають постачання "Джавелінів" для тиску на Росію, щоб Кремль змінив свою позицію щодо формату введення миротворців на Донбас/ Варто звернути увагу на заяву колишнього заступника помічника міністра оборони США Майкла Карпентера. По-перше, американський чиновник зазначив, що за постачання "Джавелінів" Україна платить. Тобто це не безкоштовно. По-друге, Карпентер знову наголосив на високому рівні корупції в Україні і необхідності проведення реформ у ЗСУ відповідно до стандартів НАТО. За його словами, після того, як буде подолана корупція, потрібно розвивати свій ВПК, який би випускав зразки, схожі на "Джавеліни".

Сумні реалії суднобудування в Україні

Верф побудували на притоці чи то Одера чи то Ельби, збирали на ній самі корпуси суден, які влазять в цю річечку, і сплавляли вниз, до моря, де добудовували. І так, хазяї фірми – теж українці. Їм виявилося легше побудувати корабельню в географічно геть не придатній для цього країні й організувати вахтову роботу, ніж задовольнити грабіжницькі запити держави України в особі її місцевих херсонських-миколаївських еліт на так важко отриману додану вартість. Особливо пікантно чути, що всі херсонські заводи, які спускають один танкер на десять років і пишаються, а решту часу пиляють на метал самі себе, належать олігархові Новинському, відомому "українському патріотові" й вірянину МП.

Над окупованою Горлівкою запустили український прапор

Український прапор піднявся в небо за допомогою наповнених гелієм повітряних кульок жовтого й синього кольорів. У небо над окупованою Горлівкою на Донбасі в середу, 9 травня, українські патріоти запустили прапор України. "Національний український стяг розміром 10х6 метрів запустили над територією окупованої Горлівки волонтери, військовослужбовці Об’єднаних сил, мешканці та школярі Світлодарська", – йдеться в повідомленні прес-центру Операції об'єднаних сил.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини