MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 жовтня 2018

1889 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 жовтня

Особливий шлях до поразки: майбутнє США й об'єднаної Європи під загрозою

Конфлікт принципів щодо майбутнього Заходу насправді проходить не між Америкою та Європою, а всередині кожної з них. Якщо США й справді на тривалий час облишать свою роль мотора й гаранта об’єднаної демократичної Європи, то європейські країни підуть слідом за ними шляхом повернення до національної самоізоляції. Об’єднана демократична Європа та ліберальний світовий лад мають майбутнє лише якщо інституції американської демократії чинитимуть опір здійснюваному Трампом підриву американського універсалістського самоусвідомлення та якщо раніше чи пізніше Сполучені Штати знову активно до нього навернуться.

Тролінґ путінської пропагандистки українською делегацією в ПАРЄ: як це було і що побачили глядачі за поребриком. ВІДЕО

Представники делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи разом із журналістами заспівали національний гімн, заглушивши слова російської пропагандистки Ольги Скобєєвої. Нардеп Борислав Береза виклав повну версію відео із пропагандисткою. Крім того, з'явилося відео, на якому Береза в прямому ефірі пропагандистського каналу "Росія" побажав росіянам перемоги над Володимиром Путіним і перерахував жертв його режиму, а потім викинув мікрофон.

Схоже, ми напередодні чергового століття російської ізоляції – журналістка

Коли дізнаються серії паспортів російських шпигунів і вираховують їх за страхуванням авто на адресу штаб-квартири ГРУ, то це зазвичай не вивалюють на весь світ. А ще кілька років потихеньку відловлюють агентів і допитують або перевербовують. А влаштувати такий підкреслено знущальницкий витік інформації про внутрішню кухню ГРУ, із принизливими подробицями, як зберігають чеки на таксі, як тупо оформляють паспорти однією серією, з яких диких неасфальтованих сіл набирають майбутніх "героїв росії" – це все зроблено з метою принизити росіян і вказати, що їм не місце в пристойному товаристві. 

Як Росія кличе в Україну "релігійну війну" та хто їй у цьому допомагає. ВІДЕО

Російська пропаганда поширює послання: після надання томосу на Україну очікують річки крові, релігійна війна, сотні тисяч "православних добровольців із Росії" і навіть пряме втручання армії РФ. І все нібито через те, що праворадикали почнуть захоплювати храми та святині, які нині використовують УПЦ МП. У цій історії спливла ще одна "деталька". Російська пропаганда знайшла вірних посіпак на українському телебаченні, які допомагають нагнітати ситуацію.

Україна досі інфікована російською агентурою – Портников

Підрив складів в Ічні, питання, що після журналістського розслідування виникли до одного з високопоставлених керівників спецслужб, – усе це змушує суспільство запитувати владу про ефективність протистояння російській агентурі в країні. Але мені здається, справжні масштаби проблеми мало хто розуміє або хоче зрозуміти. Україна – це країна російської агентури. КДБ до 1991 року не просто почувався тут, як удома, – Комітет і був удома. Причому його українське відділення було одним із найреакційніших, найлютіших.

Не гребують нічим: як у Росії бояться історії та борються проти неї

Схоже, ФСБ Росії серйозно взялася використовувати боротьбу з педофілами як дієву зброю боротьби проти правозахисників і тих, хто перешкоджає зміні історичної пам’яті народу в бажаному для влади напрямі. Слідом за істориком Юрієм Дмитрієвим, який відкрив російській і світовій громадськості зловісні таємниці карельського урочища Сандармох як місця масових розстрілів, що проводилися НКВС у період Великого терору, та й раніше, заарештований на два місяці друг і соратник Юрія Дмитрієва, 65-річний Сергій Колтирін.

Українці підтримують відзначення Дня захисника України 14 жовтня. ІНФОГРАФІКА

Цікава соціологія від "Рейтингу" про День захисника України – 62% підтримують його відзначення 14 жовтня! Визнання вояків УПА учасниками боротьби за незалежність вояків схвалює 45%, але з тезою, що вони боролися за свою Батьківщину, згодні 51%. Тож деякі громадяни визнають факт визвольної боротьби УПА, але не підтримують ідею державного визнання її вояків. Рівень підтримки УПА з 2010 року зріс у 2,5 рази. Але ще є куди рости, тому працюємо далі!

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини