MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 жовтня 2018

4597 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 жовтня

Вибухи на Чернігівщині: зруйнувано місцевий молокозавод та вокзал

На території 6-го арсеналу Міноборони поблизу селища Дружби в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу. Евакуйовано понад 12 тисяч осіб. Закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух залізничного й автомобільного транспорту. За фактами вибухів військова прокуратура Центрального регіону розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України "недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану".

Засуджений у Криму український активіст Володимир Балух припиняє голодування

"Використавши останній шанс знайти в каральній системі окупанта хоча б щілину, де б горіли паростки здорового глузду або натяк на честь, я вирішив припинити режим голодування", – повідомив у листі Балух. "Намагатимусь зберегти себе в цьому оксюмороні, але, в жодному разі, не робитиму це за будь-яку ціну... Честь і гідність мого Народу, які відстояли на Майдані ціною життів Герої Небесної Сотні, дорожчі, ніж життя окремо взятого мене. Саме тому я не дозволю собі вживати їжу з рук окупантів та надіти його тюремну робу", – написав Балух.

Як гроші шкодять нашій безпеці

Зовнішня торгівля й інвестиції сприяють процвітанню в країні та зменшують ризик війни. Чи не так? Не зовсім. Економічна діяльність не тільки не запобігає конфліктам, а навіть може бути їхнім складником. Ворожі зовнішні сили використовують гроші як зброю, таємно купуючи політичний вплив, відкрито налагоджуючи корисні бізнесові та фінансові зв’язки й послаблюючи економіки противників. Після повного краху комунізму 1991 року багато хто вирішив, що вільний ринок є не лише кращою системою, а й дає правильні відповіді завжди і всюди. Варто замислитися, чи справді це так.

МВФ рекордно покращив показники росту ВВП України. ІНФОГРАФІКА

Щойно МВФ оприлюднив звіт World Economic Outlook, в якому рекордно покращив показники росту ВВП України. 1. Як і обіцяв, МВФ переглянув показник ВВП України за 2017 рік і збільшив його з 109.321 до 112.1128 млрд дол. 2. Суттєво покращений прогноз росту ВВП України до 2021 року включно. Новий значно покращений прогноз ВВП України в World Economic Outlook October 2018 (млрд дол.): 2017 (виправлений факт) – 109.321, 2018 (прогноз) – 126.139, 2019 (прогноз) – 132.928.

Семимісячне мовчання може коштувати Google мільярди доларів

Ймовірно, що закриттям своєї соцмережі компанія намагається перебити або хоча б зменшити інформаційну хвилю, яка виникне внаслідок публічного оприлюднення даних про діру. Із комунікаційної позиції Google прийняв правильне рішення. Правда, розслідування з боку регулювальних органів (насамперед США та ЄС) і різноманітних судових позовів компанії вже точно не уникнути. Причому ситуація в Google може бути навіть гіршою, ніж те, що було у Facebook протягом березня-червня 2018 року. Адже Google протягом семи місяців мовчав.

У Києві День захисника України відзначать фестивалем. ПРОГРАМА

13 жовтня в парку Шевченка та червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбудуться презентації, лекції відомих істориків, книжкові виставки, дитячий майданчик, де, зокрема, працюватиме й "польова пошта", а також концерт українських зірок і світлове лазерне шоу. Цьогоріч представимо відеоуроки про Українську революцію та УПА, серію мистецьких плакатів вз портретами військовиків 1917-1921 років, які прикрасять військові частини нашої армії. І, звісно, нову настільну гру "УПА. Відповідь нескореного народу".

Степові гори – над лиманом: неймовірні краєвиди на Херсонщині приваблюють активних туристів. ФОТО

Які асоціації у вас викликає словосполучення "відпочинок на Херсонщині"? Певно, більшість скаже про жарке літо, пекуче сонце, курортні містечка на берегах Чорного й Азовського морів. Тут є відомі Олешківські піски, заповідник "Асканія-Нова", популярна риболовля на Дніпрі та прогулянки численними рукавами у плавнях. А якщо ми вам скажемо, що на Херсонщині є свої гори? Вони народжуються на окраїнах степу та впадають у лиман. І ця локація набуває популярності завдяки кільком ентузіастам.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини